Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Design

Zyrat më stil të ekranit që padyshim do t’ju frymëzojnë…

Nëse keni kaluar vitin e kaluar, apo më shumë, duke balancuar një kompjuter dhe një monitor në majë të një tavoline të improvizuar dhe duke studiuar karriget që nuk do të shkaktojnë dhimbje dëmtuese të shpinës, ju ndoshta e kam harruar si është të punosh në zyrë.

Jo se zyrat janë domosdoshmërisht vendet më produktive për të punuar. Ss zyrat e shtëpisë, veçanërisht kur keni fëmijë, kafshë shtëpiake, bimë shtëpie dhe persona të tjerë në ngarkim. Nicky Guymer, themeluese e firmës së dizajnit të brendshëm “Someday Studio” tha se:

Unë mendoj se ne të gjithë jemi në një pozitë vërtet të mirë për të dhënë disa komente konstruktive pikërisht për atë që nuk është një hapësirë ​​e përshtatshme për zyre. Një zyrë duhet të përfshijë depo të mirë, një tryezë të madhe dhe çuditërisht rrëmujë. Kurrë mos i besoni një tryeze bosh.

Arkitekti dhe anëtari i Këshillit të stilit MR PORTER, Teo Yang gjithashtu ka disa udhëzuese.

Dizajni i sotëm i zyrës ka të bëjë me thyerjen e rregullave.

Ai rekomandon të shikoni në hotele ose kafene për frymëzim për hapësirën tuaj, si dhe të investoni në ndriçim të mirë. Me këto këshilla në mendje ne zgjodhëm disa shembuj në ekran të disa filmave që mund të frymëzojnë rinovimin tuaj. Jeni gati?!

Hidhini një sy:

1.”Suits”

Ne nuk jemi të sigurt që kemi parë ndonjëherë Harvey Specter duke bërë ndonjë avokat në këtë tryezë. Zyra e tij nuk është krijuar që të jetë një hapësirë pune e favorshme. Për zonjën Guymer, ai gjithashtu mund të jetë duke thënë:

Unë jam i rëndësishëm, i frikshëm dhe njerëzit do të mendojnë se kam një pagë të madhe. Unë gjithashtu do të ulem këtu natën vonë, kështu që mund të dukem sikur punoj shumë fort. Gjithashtu, nuk kam zgjedhur një gjë në këtë zyrë, por as mos mendoni ta prekni atë. 

2. “Nocturnal Animals”

Kjo nuk është aspak frikësuese. Guymer thotë se:

Imagjinoni që jeni paraqitur për një intervistë dhe t’ju shfaqet një zyrë e kuqe ‘gjaku’. Sigurisht është një mënyrë për të treguar se kush është në krye. Vetëm mendoni se sa i zënë dhe i rëndësishëm do të ndiheshit ulur këtu. Një plus tjetër? Ato gota uji me shkëlqim pas tavolinave. 

3. “Devs”

Nëse keni menduar se “Nocturnal Animals” ishte kërcënuese, atëherë nuk keni parë “Devs”, një serial thriller shkencor për misteret që rrethojnë një gjigant të trilluar të teknologjisë. Një kub betoni në mes të një zyre shoqëruar me xhama pafund dhe një ashensor ‘vdekjeprurës’.

A është kjo një set i një video muzikore apo një vendi pune?

Sidoqoftë, Teo Yang është një adhurues i theksimeve industriale dhe vlerëson ndriçimin e planifikuar me kujdes, i cili thekson hapësirën e ndarë.

4. “Mad Men”

Zyra e Sterling Cooper Draper Pryce është ajo që Guymer dëshiron të punojë sepse ekziston një perspektivë reale që ofrohet një gotë pije alkoolike e fortë para orës 11.00. “Mobiljet këndore në zyrën e Don Draper janë të bukura për t’u parë. Vizatimet e fëmijëve në mure bëjnë diferencën”- thotë ajo.

Yang është në të njëjtën linjë me Guymer.

Shprehja e personalitetit është gjithmonë një fillim i shkëlqyeshëm për një zyrë të veçantë.

5. “Billions”

Përshtypjet e para të Guymer për dramën televizive amerikane “Billions” ishte kjo:

Tavolinë super e rregullt. Ekran i dyfishtë. Grafikët në një trajektore lart. Ndërsa vazhdimisht pohoj, tryezat pa rrëmujë janë të mërzitshme. 

Teo Yang thekson se skema neutrale e ngjyrave dhe mobiljet e ndezura e bëjnë këtë një zyrë estetike bashkëkohore.

6. “Halston”

“Kjo është largësia ime e preferuar për vendin e punës”,-thotë Guymer. Panorama e horizontit të zënë të qytetit të New York-ut, luksi i një zyre në katin e 21-të me një sipërfaqe prej 12,000 m2.

Thënë qartë, tabela e dizenjove ka shumë më shumë rëndësi.

7. “HER”

A është ngjyra rozë një skemë e pranueshme ngjyrash për një zyrë pune? Guymen mendon që po:

Shikoni sa kënaqësi është të punoni këtu. Një hapësirë e punës me plan të hapur si dhe llambat e zeza në çdo tryezë sjellin një farë harmonie.

Rikujtojmë, se me mbipopullimin gjithnjë e më të zakonshëm në qytetet e mëdha, arkitektura dhe projektet e planifikimit urban vazhdimisht duhet të rindërtohen për të futur më shumë njerëz në hapësira më të vogla.