Sport

Kombëtarja e Spanjës për djem dënon sjelljen e Luis Rubiales përpara ndeshjeve ndërkombëtare!

Anëtarët e ekipit kombëtar të futbollit të meshkujve të Spanjës lëshuan një deklaratë të hënën duke dënuar sjelljen e presidentit të Federatës së pezulluar përkohësisht Luis Rubiales.

Ne duam të refuzojmë sjelljen që ne e konsiderojmë të papranueshme nga ana e zotit Rubiales, i cili nuk ka qenë në nivelin e institucionit që ai përfaqëson. Ne qëndrojmë në mënyrë të vendosur dhe pa mëdyshje në anën e vlerave që përfaqëson ky sport. Futbolli spanjoll duhet të jetë një forcë shtytëse për respekt, frymëzim, përfshirje dhe diversitet dhe duhet të jetë shembull me sjelljen e tij si në fushë ashtu edhe jashtë saj.

Deklarata përgëzon gjithashtu ekipin triumfues spanjoll të femrave në Kupën e Botës për Femra muajin e kaluar, duke e përshkruar fitoren e skuadrës si “një moment historik i mbushur me rëndësi që do të shënojë një para dhe pas në futbollin e femrave spanjolle, duke frymëzuar femra të panumërta me një triumf të paçmuar”. Puthja e padëshiruar e Rubiales ndaj sulmueses spanjolle Jennifer Hermoso pas fitores së skuadrës në Kupën e Botës për femra ngjalli dënime në Spanjë. Rubiales është pezulluar përkohësisht nga FIFA për 90 ditë, ndërkohë që do të zhvillohet një hetim disiplinor.

Në deklaratën e tyre, kapitenët e meshkujve spanjollë vazhdojnë të shprehin “keqardhjen” e tyre që saga e vazhdueshme ka “njollosur” suksesin e La Roja. Deklarata mbyllet duke thënë se ekipi i meshkujve tani do të “përqendrohet në çështjet sportive” përpara ndeshjeve të ardhshme kundër Gjeorgjisë dhe Qipros. Gjykata Spanjolle e Arbitrazhit në Sport (TAD) pranoi të hapte një çështje kundër Rubiales, por hodhi poshtë argumentin e qeverisë se veprat e tij ishin “shumë serioze”, duke parandaluar pezullimin e tij të menjëhershëm dhe duke detyruar ministrat që t’i kërkonin gjykatës ta bënte këtë.