Health & Beauty Lifestyle

Do të na falenderoni, disa mënyra të thjeshta për t’u ndjerë më pak të lodhur gjatë ditës!

Të gjithë mund të lodhemi gjatë ditës, për shkak të punës, familjes apo edhe angazhimeve të tjera. Ndonjëherë ne abuzojmë me kafen, me shpresën se do të ndihemi më energjik gjatë rutinës sonë ditore. Specialisti i energjisë Ari Whitten, sugjeron disa masa produktive për të mos u ndjerë i lodhur gjatë ditës dhe për të patur disa orë relaksuese:

1. Sauna

“Hulumtimi mbi përdorimin e saunës është thjesht befasues,”-thotë Whitten. Studimi tregoi se pjesëmarrësit që qëndruan në një sauna për 15 minuta, 5 herë në javë, raportuan rritje të konsiderueshme të niveleve të energjisë, si dhe një humor më të qetë dhe pozitiv. Në një shkallë më të gjerë, hulumtimi ka treguar se larja në sauna katër deri në shtatë herë në javë rrit jetëgjatësinë me 40%.

2. Ushtrimet e ndryshme

Kur bëhet fjalë për nivelet e energjisë, shëndeti mitokondrial është parësor. Mitokondritë tuaja janë fuqia e qelizës, që do të thotë se ato furnizojnë energji për çdo qelizë të vetme. Nëse mitokondritë tuaja janë të dobëta dhe të vështira, ju nuk do të ndiheni më mirë. Pra, çfarë i forcon mitokondritë tuaja? Sipas Whitten, ju do të dëshironi të trajtoni mitokondritë tuaja ashtu si muskujt tuaj.

3. Praktikohuni me frymëmarrjen

Nëse ndiheni mjaft të mprehtë, të kërceni në një stërvitje të shpejtë HIIT prej 15 minutash ka të ngjarë të mos tingëllojë shumë tërheqëse. Lajm i mrekullueshëm: Ju mund të përjetoni stres hormetik në mënyra të ndryshme duke përfshirë praktikat e frymëmarrjes. “Praktikat Breathwork janë mënyra e vetme, më e shpejtë dhe më e fuqishme për të përmirësuar nivelet e energjisë,”-shpjegon Whitten.

Nëse ditët tona janë të mbushura me angazhime dhe nuk duam të heqim dorë nga forma fizike, na mbetet vetëm të përfitojmë nga pushimi i drekës për një stërvitje në palestër apo në ajër të hapur. Megjithatë, në këtë rast, ne përballemi me vështirësinë e organizimit të vaktit të mesditës në mënyrë të ekuilibruar dhe të plotë, pa u rënduar shumë para stërvitjes, por me furnizimin e duhur të energjisë për të përfituar sa më shumë nga seanca jonë e fitnesit.