Lifestyle

Frazat që njerëzit toksikë përdorin për të ulur vetëbesimin tek të tjerët!

Ka disa fjali që njerëzit negativ/toksikë i përdorin për të ulur vetëbesimin tek të tjerët. Ata janë manipulues, gjykojnë, nuk marrin asnjë përgjegjësi për gabimet dhe ndjenjat e tyre, nuk kërkojnë falje, janë kundërshtues, ju bëjnë të ndiheni të pasigurt si dhe ju kthejnë në armik të vetes tuaj.

Njerëzit toksikë njihen për të projektuar pasiguritë e tyre dhe vetëbesim të ulët ndaj të tjerëve. Nëse njihni një person toksik, është thelbësore që ju të kuptoni se asgjë që ai thotë se nuk duhet të merret për bazë në lidhje me personin. Në realitet, njerëzit toksikë janë të pakënaqur dhe përdorin të tjerët në një përpjekje për t’u ndjerë më mirë.

Ndërsa një individ toksik mund të kontaminojë mjedisin në të cilin lëviz edhe duke heshtur për negativitetin e tij, disa shprehje në veçanti e zbulojnë atë. Frazat e përbashkëta për të gjithë njerëzit me një shkallë të lartë toksiciteti janë:

1- “Po bëhesh dramatik”

Me këtë fjali, një person toksik i bind njerëzit rreth tij që të besojnë se ata janë përgjegjës për situatën aktuale. Përmes kësaj fraze shanset e një personi toksik për të lënduar “viktimën” e tij janë shumë të larta.

2- “Ju nuk e dini se për çfarë po flisni”

Fraza si “Ju nuk e dini se për çfarë po flisni …” krijojnë disa ndjenja negative që krijojnë siklet. Është shumë e mundshme që personi toksik, i cili e përdorë atë, po përpiqet të dalë nga një problem dhe të mbrohet në këtë mënyrë, duke neutralizuar tjetrin.

3- “Është faji juaj”

Epo, ndoshta nuk është faji juaj fare. Por edhe nëse do të ishte, nuk do të bënte ndonjë ndryshim të madh. Nga pikëpamja e një personi toksik, çdo lloj “fyerje” është një lojë. Në fund, ky manipulim bie në vesh të shurdhër, por jo para se dikush të lëndohet.

4- “Ti thjesht je i pasigurt”

Përveç se tregon një shkelje të qartë të respektit, në këto katër fjalë ka shumë ironi. Ai kurrë nuk do ta pranojë, por ai vetë është i pasigurt. Me pak fjalë është duke projektuar dhe nuk mund të dijë mënyra të tjera për ta shprehur atë, pamjaftueshmërinë e tij/saj.

5- Ofendime të ndryshme

‘Ju jeni budallenj’, ‘ju jeni të pavlerë’ dhe ‘ju jeni humbës’, janë tre nga frazat e zgjedhura zakonisht nga njerëzit toksikë. Nëse do të merrni këto fjalë ofenduese, dije se ato nuk kanë të bëjnë me ty. Siç u përmend më lart, personi toksik po ju përdor si një bord bërthamor për atë që ndodh në kokën e tij.  Nuk është për t’u habitur që njerëzit toksikë kanë tendencë të kenë një bërthamë narcisiste. Kur agresioni pasiv dështon, ato ndonjëherë kthehen në abuzime verbale. Zakonisht, kjo ndodh nga një ndjenjë e dëshpërimit kur ata nuk mund të marrin atë që duan.