Botë e Çuditshme Travel

Mund të rrëmbëheni lehtësisht apo të bini pre e krimeve të ndryshme, vendet që bëni mirë të mos i vizitoni kurrë!

Nëse nuk e dini 25-vjeçarja e quajtur Lexie Alford mban rekordin Guinness si personi më i ri që ka udhëtuar në çdo shtet të botës. Bukuroshja ka qenë në 196 shtete dhe sigurisht ka arritur të njohë shumë nga kultura e çdo vendi.

Sipas saj janë 10 shtete të rrezikshme për një turist të zakonshëm. Rekordmenia sugjeron që të mos shkelni në këto vende pasi mund të rrëmbëheni lehtësisht apo të bini pre e krimeve të ndryshme. Njihuni me këto 10 vende:

1.Koreja e Veriut

2.Bangladeshi

3.Libia

4.Sudani i Jugut

5.Republika e Afrikës Qendrore

6.Somali

7.Siria

8.Mali

9.Jemen

10.Afganistan

Interesi për udhëtimet solo vazhdon të rritet në mbarë botën, veçanërisht në mesin e grave. Hulumtimi nga Norwegian Cruise Line ka zbuluar se një në tre udhëtarë preferon të udhëtojë vetëm dhe veçanërisht gratë e moshuara janë duke e udhëhequr këtë trend.

Sipas hulumtimit të brendshëm nga rrjeti i udhëtimeve Virtuoso, rritja më e madhe e udhëtimeve solo në vitin 2022 erdhi nga gratë e moshës 65 vjeç e lart. Ndërkaq, nëse ende nuk keni nisur t’i planifikoni pushimet jeni në artikullin e duhur. Nëse po kërkoni të eksploroni plazhe të reja, CNN na sjell disa nga plazhet nudiste që mund të shkoni për të shijuar një aventurë ndryshe.