Celebrities Gossip Showbiz

Artistja me fitimet më të larta, e pazëvendësueshmja Taylor Swift!

Këngëtarja e njohur Taylor Swift u fut së fundmi në listën vjetore të Forbes të artistëve me fitimet më të larta. Pas publikimit të albumit të saj të dhjetë në studio, “Midnights”, Swift u bë artistja e parë në histori që fitoi dhjetë vendet e para në listën e këngëve të Billboard Hot 100. Ikona e popit shënoi pjesën më të madhe të fitimeve të saj prej 92 milionë dollarësh nga muzika që ajo kishte nxjerrë në vitet e kaluara.

Sado i mirë që ishte viti 2022 për Swift-it, ishte edhe më i mirë për disa yje të vjetër të rock-ut. Në krye të listës vjetore të Forbes është grupi progresiv rock Genesis, kryesisht për shkak të Concord Music Group që bleu katalogun e tyre në shtator për 300 milionë dollarë. Rolling Stones grumbulluan 98 milionë dollarë nga grumbullimi i hiteve të tyre dhe festimi i 60-vjetorit së bashku në turneun e tyre European Sixty vitin e kaluar.

Krijuesit e tjerë të televizionit James L. Brooks dhe Matt Groening, krijues të The Simpsons, fituan 105 milionë dollarë dhe James Cameron 95 milionë dollarë. Rikujtojmë, se faqja “All About Cats” ka shpallur se cilat janë kafshët shtëpiake më të pasura në botë. Mes tyre është edhe macja skoceze e Taylor Swift, pasuria neto e së cilës vlerësohet në 97 milionë dollarë. Më pas është një mace tjetër, e njohur si Nala Cat, pasuria e së cilës vlerësohet në 100 milionë dollarë.

Ndërkaq, padia e ngritur kundër Swift për të drejtën e autorit të këngës “Shake It Off” është rrëzuar pas gati pesë vjetësh. Padia, e cila u ngrit nga kantautorët Sean Hall dhe Nathan Butler në 2017, pretendonte se Swift vodhi tekstet nga kënga e 3LW “Playas Gon’ Play” për të shkruar “Shake It Off”. Megjithatë, avokatët e fitueses së Grammy-t dhe të dy kantautorëve dorëzuan një kusht të përbashkët duke i kërkuar një gjykate të Kalifornisë të heqë padinë.