Timeless Playlist, Week of July 8th

“Elastic Heart” nga Sia ka të bëjë me trajtimin e marrëdhënieve të vështira në jetë dhe se si jeta mund të jetë e paparashikueshme. Ai flet për qëndrueshmërinë e shpirtit njerëzor, me metaforën e një zemre elastike që është mjaft elastike dhe fleksibël për të mbijetuar dhe për të vazhduar përpjekjet, pavarësisht sa të vështira bëhen gjërat. Edhe kur përballemi me vështirësi dhe vështirësi, është e mundur të mësojmë dhe të rritemi nga përvoja dhe në fund të dalim më të fortë. Kënga shërben si një mesazh shprese dhe fuqie.

Kënga “Set Fire to the Rain” e Adele-s flet për dhimbjen dhe ankthin e humbjes së një lidhjeje. Tregimtari përshkruan se ndihen të mbingarkuar dhe të humbur derisa puthja e partnerit i shpëtoi. Ajo kupton se i dashuri i saj nuk ishte në të vërtetë personi që ajomendon se ishte dhe shpreh zhgënjimin e të qenit në një marrëdhënie me dikë që gjithmonë duket se fiton lojërat që ata luajnë. Refreni zbulon reagimin emocional – i vunë zjarrin shiut, duke simbolizuar vendimin e tyre për të lënë të lirë dhe më në fund për të pranuar fundin e marrëdhënies. Tema e përgjithshme e këngës është ajo e lëshimit dhe ecjes përpara, duke pranuar dhimbjen e dashurisë së humbur.

Taylor Swift – “Welcome To New York”  ka të bëjë me mbërritjen në New York City dhe përqafimin e një ndjenje mundësie dhe shprese. Tekstet e Taylor Swift e paraqesin qytetin si një fillim të ri, një vend mundësish dhe emocionesh të reja. Kënga është një odë energjike për qytetin, duke theksuar ngutje dhe nxitim të jetës në New York, si dhe kulturën dhe mundësitë e tij unike. Rreshtat e fundit të këngës shërbejnë si një kujtesë se është në rregull që gjërat të ndryshojnë dhe planet të dështojnë, pasi qyteti është gati të mirëpresë këdo pavarësisht.

1
Wiz Khalifa, Charlie Puth
See You Again
2
Lauv
I Like Me Better
3
Justin Timberlake
Mirrors
4
Florence + The Machine
Dog Days Are Over
5
Ray Lamontagne
Airwaves
6
Matt Simons
Catch & Release (Deepend remix)
7
Lou Reed
Walk On The Wild Side
8
Robbie Williams
Lola
9
Gnarls Barkley
Gone Daddy Gone
10
Coldplay
Lost!
11
Bonobo, Jordan Rakei
Shadows
12
Sia
Elastic Heart
13
The Killers
Human
14
The Killers
Mr. Brightside
15
Chris Isaak
Wicked Game
16
Depeche Mode
Personal Jesus
17
Yeah Yeah Yeahs
Sacrilege
18
Tears for Fears
Shout
19
Adele
Set Fire To The Rain
20
Mazzy Star
Into Dust
21
Taylor Swift
Welcome To New York
22
Skott
Overcome
23
JVKE
this is what slow dancing feels like
24
Novo Amor, Lowswimmer
Euphor
25
Stephen Sanchez
Fame Or Fortune
26
Kasabian
Italian Horror