Tech

Aplikacioni sekret i Google që mbron aplikacionin tuaj bankar!

Përdoruesit e Google janë paralajmëruar të mundësojnë një cilësim të rëndësishëm ose të rrezikojnë zbrazjen e llogarive të tyre bankare. Nuk është çudi që Google e merr seriozisht sigurinë e përdoruesve të saj siç dëshmohet nga numri i mjeteve të privatësisë që na ofrojnë. Megjithatë, një nga mjetet më të mira nga gjigandi i teknologjisë është Google Authenticator.

Shumica e përdoruesve të smartfonëve mbështeten në vërtetimin me dy faktorë, i njohur gjithashtu si 2FA, për të siguruar llogaritë e tyre në internet. 2FA mbron llogaritë tuaja duke kërkuar një nivel shtesë verifikimi përpara se të identifikoheni si p.sh. një konfirmim me tekst.

Dhe ndërsa ky është një nivel më i mirë sigurie sesa thjesht një fjalëkalim i gjatë, ndonjëherë hakerat mund të kenë akses në mesazhet tuaja SMS. Për këtë arsye, Google po rekomandon që njerëzit të përdorin vërtetuesin e integruar të Google.

Google Authenticator është një sistem i bazuar në softuer me 2 hapa që synon t’i mbajë llogaritë tuaja më të sigurta. Ai është krijuar për të zëvendësuar tekstet SMS për vërtetimin tuaj me dy faktorë. Pra, kur regjistroheni ose identifikoheni në një faqe interneti, është vërtetuesi i Google që vërteton një hyrje në vend të një teksti.

Për më tepër, përdoruesit mund të marrin ende kode pa një lidhje interneti ose shërbim celular. Kjo është veçanërisht e dobishme në kohët e fundit tani që Twitter po i tarifon përdoruesit për vërtetimin e SMS-ve.

Konfigurimi në Google Authenticator është i lehtë thjesht shkarkoni aplikacionin në Apple App Store ose Google Play Store. Në pajisjen tuaj, shkoni te llogaria juaj e Google > në krye dhe trokitni lehtë mbi skedën Siguria.

Tek “Signing in to Google”, trokitni lehtë mbi “2-Step Verification”. Mund t’ju duhet të identifikoheni.

Tek “Authenticator app”, trokitni lehtë mbi Set up > follow>  dhe ndiqni hapat në ekran.