Food & Drink Health & Beauty

Ja pse duhet të konsumoni boronica para provimeve!

Kur jeni student që përpiqeni të mësoni përmendësh dhe të kuptoni shumë informacione të reja, është e rëndësishme të mbani shëndetin tuaj në formë të mirë. Qëndrimi i shëndetshëm mund të promovojë performancën akademike dhe t’ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja arsimore. Megjithëse një dietë e përgjithshme e shëndetshme është më e rëndësishmja për të mbajtur trupin dhe trurin tuaj të ushqyer dhe të gatshëm për të marrë përsipër detyra të vështira, hulumtimet tregojnë se disa ushqime mund të jenë veçanërisht të rëndësishme për shëndetin e trurit dhe promovimin e performancës mendore.

Manaferrat janë të pasura me një sërë përbërësish që mund të ndihmojnë në promovimin e performancës akademike dhe mbrojtjen e shëndetit të trurit tuaj. Manaferrat, duke përfshirë boronicat e luleshtrydhet, janë veçanërisht të larta në përbërje flavonoid të quajtur anthocyanins. Antocianinet besohet se përmirësojnë performancën mendore duke rritur rrjedhjen e gjakut në trurin tuaj, duke mbrojtur kundër inflamacionit dhe duke përmirësuar rrugë të caktuara sinjalizuese që nxisin prodhimin e qelizave nervore dhe proceset qelizore të përfshira në të mësuarit dhe kujtesën.

Një numër studimesh njerëzore kanë treguar se marrja e manaferrave ndikon pozitivisht në funksionin e trurit. Për shembull, një studim në 40 njerëz ekzaminoi efektet e konsumimit të një smoothie 13,5 ons (400 ml) që përmban sasi të barabarta boronicë, luleshtrydhe, mjedër dhe manaferre. U zbulua se smoothie çoi në kohë më të shpejta përgjigjeje në testet e vëmendjes dhe të ndërrimit të detyrave dhe i ndihmoi pjesëmarrësit të ruanin saktësinë në këto teste për 6 orë, krahasuar me ato në një grup placebo.

Për më tepër, një rishikim që përfshiu 12 studime në fëmijë, të rinj dhe të rritur zbuloi se 8 nga studimet raportuan përmirësim të performancës mendore, duke përfshirë testet afatshkurtër, afatgjatë dhe të kujtesës hapësinore, pas marrjes së suplementeve me boronica. Megjithatë, studiuesit arritën në përfundimin se studimet e ardhshme të mirë-projektuara nevojiten për të konfirmuar këtë përfitim të mundshëm. Disa studime të tjera duke përfshirë manaferrat e pasura me anthocianinë kanë raportuar gjithashtu përmirësime në performancën mendore.