Health & Beauty

Ja pse ju duhet të aplikoni SPF në buzët tuaja!

Fitimi i zakonit të aplikimit të SPF është lehtësisht një nga gjërat më të mira që mund të bëni për shëndetin tuaj të përgjithshëm. Ky zakon i përditshëm ju mbron nga ekspozimi i diellit, i cili është në fund të fundit përgjegjës për shkaktimin e kancerit të lëkurës dhe plakjes së parakohshme. Akademia Amerikane e Dermatologjisë (AAD) thotë se duhet të aplikoni një SPF me spektër të gjerë prej 30 ose më të lartë në çdo lëkurë të ekspozuar dhe se duhet të ripërtëriheni të paktën çdo dy orë.

Buzët janë një zonë që shpesh harrohet, por është vërtet e rëndësishme të aplikoni SPF edhe këtu. Në fakt, kjo zonë mund të jetë më e prirur ndaj dëmtimit të diellit pasi është vazhdimisht e ekspozuar dhe shpesh e lënë pas dore. Lëkura këtu është gjithashtu mjaft e hollë në krahasim me zonat e tjera të lëkurës, vëren dermatologia e certifikuar nga bordi Kristina Collins, M.D.

Aplikimi i SPF në buzët tuaja çdo ditë, dhe riaplikimi i shpeshtë, është mbrojtja juaj më e mirë kundër të gjitha sa më sipër. Ngjashëm me këshillat e dhëna për pjesën tjetër të lëkurës tuaj, ju duhet të përdorni një SPF prej 30 ose më të lartë për buzët tuaja në mënyrë që të merrni mbrojtjen e duhur nga dielli.

Duhet të aplikoni SPF të buzëve të paktën çdo dy orë kur jeni jashtë. Gjithashtu sigurohuni që ta riaplikoni pasi keni ngrënë, ose nëse keni zakon të lëpini ose kafshoni buzët. Dhe ashtu si pjesa tjetër e trupit tuaj, aplikimi gjatë gjithë vitit është një domosdoshmëri, vëren dermatologia e certifikuar nga bordi Diane Madfes, M.D.