Food & Drink Health & Beauty

Këto fruta dhe perime përmbajnë më pak toxina se të tjerat!

Sipas Grupit të Punës për Mjedisin, 70 përqind e frutave dhe perimeve jo organike mund të fshihen me mbetjet e gati 230 pesticideve të ndryshme. Spinaqi dhe luleshtrydhet përmbajnë më shumë toksina, me luleshtrydhet e kultivuara në mënyrë konvencionale që përmbajnë deri në 20 pesticide të ndryshme. Për fat të mirë, EWG gjithashtu mban gjurmët e frutave dhe perimeve që përmbajnë më pak toksina.

Nëse jeni të shqetësuar për sasinë e pesticideve që mbeten në prodhimin tuaj, lista e mëposhtme e produkteve “më të pastra” mund të ndihmojë.

Frutat dhe perimet më të mira me më pak toksina

Avokado

Qepët

Bizele të ëmbla të ngrira

Asparagus

Mangot

Patëllxhanët

Pjepri

Kivit

Lulelakra

Brokoli