Tech

Netflix vjen me ndryshimin më të madh në 10 vitet e fundit!

Aplikacioni Netflix po vjen me një ndryshim të madh. Bëhet fjalë për një aplikacion për pajisje televizive. Netflix njoftoi se po hyjnë në ndryshime të mëdha, duke thënë se ato do të jenë “më të mëdhatë në dekadën e fundit”. Një nga drejtorët, Pat Fleming, tha se përdoruesit po bënin “gjimnastikë për sytë” dhe se kjo do të duhej të ndryshonte.

“Ne donim të thjeshtonim gjithçka”-shpjegoi Fleming, duke theksuar se në të ardhmen për abonentët e Netflix, të cilët numërojnë rreth 270 milionë, puna për të gjetur përmbajtje tërheqëse duhet të jetë më e shpejtë dhe më e lehtë. Kompania filloi testimin e pamjes së re dhe me kalimin e kohës dizajni i ri duhet të jetë i disponueshëm për gjithnjë e më shumë njerëz. Reagimet, kritikat dhe lavdërimet për dizajnin e ri gjithashtu do të monitorohen në mënyrë që ndryshimet e mëvonshme të jenë të mundshme.

Dizajni i ri u raportua fillimisht nga Reuters. Nuk ka asnjë menu anësore në faqen kryesore, por opsionet kryesore janë zhvendosur në krye të ekranit të tilla si Home, Shows, Films dhe një skedë e re My Netflix me përmbajtjen që keni filluar të shikoni dhe të shënuar si “interesant”. Informacioni i shfaqur me përmbajtjen gjithashtu është riorganizuar.

Theksohen edhe disa gjëra të vogla dhe interesante rreth filmave dhe serialeve, ndaj mund të theksohet nëse filmi është ndër 10 më të shikuarit për dy muaj. Rikujtojmë se Netflix ka ofruar prej kohësh mbështetje HDR në telefonat Android, që do të thotë se keni një pamje më të mirë ndërsa shikoni filmin ose serialin tuaj të preferuar. Deri më tani, Netflix nuk kishte një opsion për të çaktivizuar mbështetjen HDR, ju duhej të shikonit përmbajtjen në këtë modalitet nëse pajisja juaj e mbështeste atë. Sidoqoftë, në versionin Android, aftësia për të fikur HDR ka të ngjarë të arrijë së shpejti me një përditësim të ri.