Health & Beauty Lifestyle

Përfitimet e të pasurit një qen bazuar në shkencë!

Dashuri e pakushtezuar. Shoqërimi i përkushtuar. Argëtim i vazhdueshëm. Shumica prej adhuruesve të qenve e dimë se jeta është më e mirë me një qen. Por a bazohet kjo njohuri në një ndjenjë, apo ka diçka tjetër? Ja çfarë thotë shkenca:

1. Qentë na bëjnë të ndihemi më pak të vetmuar

Qentë mund të jenë aty për ju edhe kur njerëzit nuk munden. Ata ofrojnë dashuri të pakushtëzuar, mbështetje emocionale dhe përqafime të vazhdueshme që ndihmojnë në largimin e izolimit social. Një studim i vogël australian zbuloi se pronësia e qenve mund të zvogëlojë vetminë.

2. Qentë janë të mirë për zemrën tuaj

Zotërimi i një qeni mund t’ju ndihmojë të jetoni më gjatë. Një përmbledhje gjithëpërfshirëse e studimeve të publikuara midis viteve 1950 dhe 2019 zbuloi se pronarët e qenve kishin një rrezik më të ulët të vdekjes. Studimet sugjerojnë se pronarët e qenve kanë nivele më të ulëta të presionit të gjakut dhe përgjigje të përmirësuara ndaj stresit.

3. Qentë ju ndihmojnë të ndaloni stresin

Një qenush mund t’ju ofrojë rehati dhe t’ju lehtësojë shqetësimet. Studime të shumta tregojnë se qentë dhe qentë e terapisë ndihmojnë në lehtësimin e stresit dhe ankthit.