Timeless Playlist, Week of June 24th

“Alien Superstar” nga Beyoncé është një këngë për përqafimin e veçantisë dhe individualitetit të dikujt. Beyoncé feston cilësitë e saj të veçanta dhe inkurajon dëgjuesit e saj të festojnë të tyret. Ajo është e sigurt në fuqinë e saj dhe e kupton se ajo vjen nga diferencimi i saj nga “i thjeshtë”. Ajo e pranon se është një nga një, “numri një” dhe po i paralajmëron dëgjuesit e saj që të mos përpiqen të konkurrojnë me të pasi ajo vlerëson veçantinë e saj. Ajo i sfidon dëgjuesit e saj të kanalizojnë sekretet e tyre, fuqinë dhe kodin e veshjes në mënyrë që të dallohen si një “bushtër seksi” dhe të arrijnë te “sistemi diellor”. Beyoncé e kupton se cilësitë e saj unike e dallojnë atë dhe ajo i inkurajon dëgjuesit e saj që të ndihen në të njëjtën mënyrë për të tyret.

Kënga “The Other Side” nga SZA dhe Justin Timberlake është një këngë për të kuptuar se nuk është gjithmonë më mirë në anën tjetër. Gjatë gjithë këngës, SZA dhe Justin Timberlake inkurajojnë dëgjuesin që të mos urrejë veten, të marrë kohë për të shijuar momentet dhe të ketë besim se rruga që po ecin është më e mira për ta. Refreni e përsërit këtë ide ndërsa SZA dhe Justin Timberlake këndojnë për t’u rikthyer në këmbë, për të ngritur kokën dhe për të mos u shqetësuar për humbjen e shkëlqimit. Kënga tregon se edhe pse bari mund të mos jetë më i gjelbër në anën tjetër, jeta është ende e vlefshme dhe se është e rëndësishme të vazhdoni të luftoni dhe të mbani kokën lart.

“Used To Be Young” reflekton mbi evolucionin e Miley Cyrus si një person dhe artiste, duke njohur ndryshimet që vijnë me rritjen dhe rëndësinë e përqafimit të përvojave të së kaluarës duke ecur përpara. Është një këngë që pranon udhëtimin nga rinia në moshën madhore me një përzierje nostalgjie, pranimi dhe mirënjohjeje për fuqinë transformuese të kohës.

1
U2, Lykke Li
The Troubles
2
Sting
Mad About You
3
Yusuf / Cat Stevens
Wild World
4
Hoozier
Two Sweet
5
World Party
She’s The One
6
Train
Mississippi
7
Savage Garden
To The Moon & Back
8
The Cure
Lullaby
9
Placebo
Peeping Tom
10
Sixpence None The Richer
Kiss Me
11
Niall Horan
The Show
12
Kings Of Leon
Back Down South
13
Lana Del Rey
Radio
14
Sia
I Forgive You
15
Justin Timberlake
Drown
16
Ed Sheeran
Thinking Out Loud
17
Beyoncé
Alien Superstar
18
P!nk
U + U’r Hand
19
Teddy Swims
Lose Control
20
JP Cooper
September Song
21
Lana Del Rey
Diet Mountain Dew
22
SZA, Justin Timberlake
The Other Side
23
John Frusciante
The Will To Death
24
U2
Sometimes You Can’t Make It On Your Own
25
Miley Cyrus
Used To Be Young
26
Kaleo
Sofðu Unga Ástin Mín
27
Sam Tompkins
Talking To The Moon