Timeless Playlist, Week of June 17th

Kënga “A Sky Full of Stars” nga Coldplay ka të bëjë me dashurinë dhe vlerësimin për dikë të veçantë. Tekstet përshkruajnë ndjenjën e të rënëve në dashuri dhe bukurinë e të qenit me atë person. Tekstet portretizojnë një qiell plot me yje, duke përcjellë idenë se dashuria e personit është një fener drite i ndritshëm dhe i ndritshëm në jetën e këngëtarit. Pavarësisht çdo vështirësie apo vështirësie në lidhje, këngëtarja është e gatshme të japë zemrën dhe të mbetet e përkushtuar ndaj të dashurit të saj. Kënga shpreh bukurinë e ndjenjës aq të lidhur me dikë sa mund ta ndjesh edhe në kohët më të errëta.

Kënga “Malibu” nga Miley Cyrus është një këngë për dashurinë dhe vlerësimin. Ai flet për mënyrën sesi folësja nuk e ka përjetuar kurrë bukurinë e plazhit dhe oqeanit derisa tjetri i saj i rëndësishëm e solli atje dhe e bëri të shihte të gjitha. Ajo shpreh mirënjohjen ndaj partnerit të saj, duke shprehur se ajo kurrë nuk e kishte menduar se do të “mbytet” derisa ata i treguan se si të “notonte”. Tema qendrore e këngës është vlerësimi, pasi refreni pasqyron gëzimin dhe vlerësimin e saj të ri për partnerin e saj: “Qielli është kaq blu në Malibu, pranë teje në Malibu, pranë teje”. Në pjesën e jashtme, ajo shpreh vlerësimin e saj për partnerin e saj që e shpëtoi atë dhe “fillimin krejt të ri” dhe “ëndrrën e realizuar” të sapogjetur që mund të realizohej vetëm me ndihmën e partnerit të saj.

Kënga “Halo” nga Beyoncé ka të bëjë me të qenit i rrethuar dhe ngushëlluar nga dashuria e një personi tjetër. Tekstet përshkruajnë se si muret që këngëtarja ka ndërtuar në përpjekje për ta mbrojtur atë nga lëndimi janë rrëzuar dhe se si personi tjetër ka gjetur një mënyrë për ta bërë atë të ndihet e sigurt në përqafimin e tyre. Ajo shpreh idenë se ata janë hiri i saj shpëtues, gjithçka e saj dhe arsyeja e saj për të shpresuar se dashuria e saj nuk do të shuhet. Kënga flet për idenë e dashurisë së pakushtëzuar dhe se si ajo mund të jetë një burim drite dhe shprese në kohë errësirë ​​dhe beteje.

1
Gianna Nannini
Filo Spinato
2
Oasis
Columbia
3
Aloe Blacc
Seven Nation Army
4
Leon Bridges
Beyond
5
Calvin Harris, Rag ‘N Bone Man
Giant
6
Keane
Everybody’s Changing
7
Coldplay
A Sky Full Of Stars
8
Coldplay
Paradise
9
Justin Timberlake
Flame
10
Sufjan Stevens
Fourth Of July
11
Jacob Banks
Piece Of Mind
12
James Bay
Hold Back The River
13
Miley Cyrus
Malibu
14
Arctic Monkeys
Hello You
15
Stephen Sanchez
The Other Side
16
Beyoncé
Halo
17
Beyoncé
I Was Here
18
Daft Punk, Pharrell Williams
Get Lucky
19
Genesis
Tonight, Tonight, Tonight
20
Justin Timberlake
Rock Your Body
21
Michael Jackson
Man In The Mirror
22
Camilla Cabello
Don’t Go Yet
23
Enya
Orinoco Flow