Timeless Playlist, Week of November 6th

Kënga “New Rules” nga Dua Lipa eksploron idenë se njerëzit shpesh marrin vendime në marrëdhënie që çojnë në dhimbjen e tyre dhe si të ecin përpara nga ato gabime. Teksti sugjeron marrjen e rregullave të reja për të mbrojtur veten nga lëndimi i mëtejshëm. Këngëtarja ka “rregulla të reja” dhe i thotë vetes “t’i numërojë” për t’i kujtuar vetes këto kode të vetëruajtjes. Edhe pse këngëtarja e pranon dashurinë e saj për partnerin e saj, ajo gjithashtu me vetëdije merr një vendim për të hequr veten nga situata dhe për të mos u bllokuar në një cikël shkatërrimtar dhimbjesh.

Kënga “Hanging On” nga Ellie Goulding eksploron betejat emocionale dhe frustrimet e një marrëdhënieje të tensionuar. Tekstet përcjellin një ndjenjë dëshpërimi dhe malli për lidhje me personin që i drejtohet. Në vargun e parë, këngëtarja shpreh dëshirën e saj për të shpëtuar nga vështirësitë në marrëdhënie. Ajo i afrohet personit, duke thirrur emrin e tij si një formë për të kërkuar lidhje. Megjithatë, pavarësisht nga përpjekjet e saj, ajo përjeton dhimbje dhe një ndjenjë të injorimit ndërsa personi vazhdimisht largohet prej saj.

Kënga “If I Were a Boy” nga Beyoncé ka të bëjë me dëshirën për një kuptim më të mirë të betejave dhe emocioneve të gjinisë së kundërt. Tekstet theksojnë ndryshimet në jetën e burrave dhe grave dhe dinamikën e pabalancuar të fuqisë midis tyre. Këngëtarja shpreh pakënaqësinë sesi burrat shpesh i marrin si të mirëqenë gratë dhe i keqtrajtojnë ato. Ajo dëshiron që, nëse do të ishte burrë, do të ishte një person më i mirë, dikush që e dëgjon gruan që do dhe e trajton me respekt. Në fund të fundit, kënga flet për mungesën e ndjeshmërisë që kanë burrat dhe i nxit ata që të kuptojnë më shumë sfidat unike me të cilat përballen gratë në shoqëri.

1
Kacy Hill
No One
2
Q
Changes
3
A Great Big World ft. Rachel Platten
Nothing’s Impossible
4
Majid Jordan
Eyes Closed
5
The Beatles
Now And Then
6
Dua Lipa
New Rules
7
Avicii
Waiting For Love
8
Flume, Kai
Never Be Like You
9
Bruno Mars
Runaway Baby
10
G-Eazy, Bebe Rexha
Me, Myself and I
11
Mgmt
Kids
12
Martin Solveig, Alma
All Stars
13
Beyoncé
If I Were A Boy
14
Nelly Furtado
Maneater
15
Ellie Goulding
Hanging On
16
Of Monsters And Men
Thousand Eyes
17
Harry Styles
Sign Of The Times
18
KT Tunstall
Suddenly I See
19
Fall Out Boy
Jet Pack Blues
20
The Black Eyed Peas
Just Can’t Get Enough
21
Eros Ramazzotti
Vita ce n’é
22
Aiello
Ora
23
Marco Mengoni
Una Canzone Triste
24
Vasco Rossi
Vivere