Health & Beauty Lifestyle

Shkenca e “vulos”…/Kur jemi të nxirë jemi më të lumtur!

Ju gjeni entuziazëm në kërkimin e aktiviteteve dhe përvojave të reja gjatë sezonit të verës dhe gjithashtu i kushtoni më shumë vëmendje kujdesit për veten. Veshja, grimi dhe rutinat e bukurisë ndryshojnë sepse ne mendojmë se duhet të kujdesemi edhe më shumë për imazhin tonë.

Dielli na bën më të lumtur. Rrezet e diellit stimulojnë prodhimin e serotoninës, hormonit të humorit të mirë dhe melatoninës, një hormon që rregullon ritmin gjumë-zgjim. Prodhimi më i madh i këtyre substancave ju lejon të ndiheni më të lumtur dhe më të çlodhur.

Falë ditëve më të gjata, rritet dëshira për të dalë, për të përjetuar e ndarë momente me njerëzit që na rrethojnë. Do të ndjeni një nevojë të fortë për të hequr dorë nga ndjenja juaj e detyrës dhe për të përqafuar një mënyrë jetese të re. Do të keni më shumë dëshirë për të hequr nga supet barrën e vitit të kaluar të punës dhe për të shijuar verën.

Dielli zgjon shqisat sepse vepron në mekanizmat tanë psikofiziologjikë. Falë një prodhimi më të madh të vitaminës D dhe endorfinës, humori ynë do të përmirësohet. Ditët më të gjata na lejojnë gjithashtu të shijojmë natyrën, kontakt thelbësor për mirëqenien tonë. Ne jemi më të relaksuar dhe për këtë arsye më të lumtur. Drita e diellit ngroh trupin tonë dhe lehtëson tensionin e muskujve. Kjo do të çojë në një mënyrë të re për të shijuar kënaqësitë pasi automatikisht do të ndiheni më të relaksuar, produktiv dhe argëtues.

Ndërkaq, një nga arsyet kryesore për popullaritetin e kremrave kundër diellit me spray është lehtësia e tyre e madhe. Këto spërkatje mund të aplikohen shpejt dhe në zona të vështira për t’u arritur. Kjo lehtësi e përdorimit është veçanërisht e dobishme për prindërit që përpiqen të mbrojnë fëmijët ose në përgjithësi njerëzit që janë vazhdimisht në lëvizje nën diell. A na mbajnë aq të sigurt nën rrezet UV?

Një disavantazh i madh i kremrave kundër diellit me spërkatje është potenciali për aplikim jokonsistent. Mund të jetë e vështirë për të vlerësuar nëse produkti është aplikuar mjaftueshëm dhe përdoruesit mund të lënë zona të pambrojtura. Fatkeqësisht, kremrat kundër diellit me spërkatje paraqesin gjithashtu një rrezik thithjeje, i cili mund të jetë i dëmshëm, veçanërisht për fëmijët dhe njerëzit me probleme të frymëmarrjes.