Food & Drink Health & Beauty Lifestyle

Çaji i cili eliminon 8 centimetra nga beli juaj…

Shumë programe të humbjes së peshës janë prezantuar gjatë viteve, shumica prej të cilave përfshijnë stërvitje të fuqishme, dieta ose një rishikim të plotë në stilin e jetës. Pije të caktuara mund të jenë të mira për djegien e yndyrës, por ka edhe pije të tjera të cilat fshehin shumë kalori. Prandaj, nëse qëllimi juaj është humbja e peshës, ja çfarë duhet të pini dhe çfarë të shmangni?

Përbërësit janë çaj i gjelbër, kanellë dhe një fletë dafine. Vloni 800 ml ujë, hiqeni nga zjarri, shtoni 1 shkop kanelle, 3 fletë dafine dhe një lugë supe plot me çaj të gjelbër. Mbulojeni dhe lëreni 15 minuta të qëndrojë, pastaj kullojeni. Kur është fjala për metabolizmin është me rëndësi të dini që koha më e mirë për shpejtimin e tij është herët në mëngjes, menjëherë pasi të zgjoheni.

Pra, pini gotën e parë të këtij çaji në stomak të zbazët. Me tri gota çaj në ditë dukshëm do të humbisni kilogramë, posaçërisht në pikat kritike të trupit, si stomaku, kofshët dhe vithet, ndërkaq rezultatet e para do t’i vëreni pas 7 ditësh. Ata të cilët e kanë provuar këtë çaj thonë që pas javës së parë kanë humbur mesatarisht 8 centimetra në bel!

Ka gjithnjë e më shumë shtete ku numri i njerëzve obezë po rritet vazhdimisht dhe paraqet një kërcënim për shëndetin e kombit. I tillë është rasti në Britaninë e Madhe, ku do të nisë të zbatohet një program për humbje peshe, bazuar në një “dietë të lëngshme”. Rezultatet e periudhës së provës, e cila filloi tre vjet më parë u prezantuan dhe treguan se pjesëmarrësit humbën mesatarisht nga 12 deri në 13 kilogramë në tre muaj.

Ata arritën të ruajnë peshën e re për të paktën gjashtë muaj. Kjo gjithashtu parandalon peshën e tepërt që të shkaktojë sëmundje të tilla siç është diabeti i tipit 2. Mjeku i famshëm Michael Mosley na kujton se ka shumë plane të mira për humbje peshe që bazohen në një dietë të lëngshme. E tillë, për shembull, është dieta “supë dhe shejk”, për të cilën është e rëndësishme përgatitja e vakteve nga përbërës cilësorë. Në dietën e tij të famshme “5:2”, merren 500 kalori për pesë ditë dhe dy ditë në javë hani normalisht. Në të dytin, plani është që të ketë nga 800 deri në 1000 kalori në ditë, gjatë një periudhe prej 2 deri në 12 javë.