Auto & Moto

Makina më e shpejtë në pistën sfiduese gjermane!

Me një kohë prej 1 minutë e 38.5 sekonda, Mercedes-AMG One është makina më e shpejtë e prodhimit rreth Hockenheim. Megjithatë, nuk është më makina më e shpejtë në përgjithësi në pistën sfiduese gjermane, sepse McMurtry Speirling i vogël, por i fuqishëm, ka përshkuar rrugën për 14.1 sekonda. Ai përfundoi një xhiro të Grand Prix në 1 minutë e 24.4 sekonda.

Makina është kurorëzuar si më e shpejta në Hockenheim, pasi mposhti jo vetëm AMG One, por edhe një makinë garash DTM. Është një arritje mbresëlënëse duke pasur parasysh se AMG One në thelb është një makinë F1 për rrugë, ndërsa tjetra është një makinë garash.

Bëhet e ditur se xhiroja u krye më 8 qershor me ish-pilotin e F1 Max Chilton në timon. Të kesh qasje në këtë performancë nuk është e lirë pasi McMurtry Speirling kushton 895 mijë paund. Vetëm 100 njësi do të prodhohen dhe plani është që të fillojë dërgesat te klientët në vitin 2025.