Bota

Maroku dërgon 40 tonë ndihmë mjekësore në Gaza!

Maroku ka dërguar 40 tonë ndihmë mjekësore për palestinezët në enklavën bregdetare të rrethuar.

Ndihma përfshin pajisje dhe pajisje kirurgjikale për trajtimin e djegieve dhe frakturave, si dhe ilaçe për fëmijët, thotë ministria e saj e jashtme.

Ndihma u transportua nga ajri dhe do të ngarkohet në kamionët e Shoqatës së Gjysmëhënës së Kuqe Palestineze në vendkalimin kufitar Karem Abu Salem (Kerem Shalom), i cili u përdor për herë të parë nga Maroku për të ofruar ndihma humanitare në mars.

Autoritetet marokene thonë se po përdorin lidhjet e tyre me Izraelin për të promovuar paqen dhe për të mbrojtur të drejtat e palestinezëve, por ka pasur shumë protesta në qytetet marokene që kritikojnë marrëdhëniet që nga fillimi i luftës në Gaza.