Timeless Playlist, Week of November 20th

Kënga “We Are the Champions” nga Queen është një odë ngritëse për qëndrueshmërinë, këmbënguljen dhe triumfin. Tekstet tregojnë se pavarësisht nga vështirësitë dhe pengesat, njeriu mund të vazhdojë dhe në fund të triumfojë. Kënga feston të qenit kampion dhe jo humbës, kjo përfaqëson vendosmërinë, zellin dhe suksesin. Teksti inkurajon dëgjuesit të jenë kampionë, të mos dorëzohen dhe të vazhdojnë të arrijnë madhështinë. Ajo feston fitoren dhe kapërcimin e fatkeqësive.

Kënga “Somebody Told Me” nga The Killers është një këngë për përpjekjen për të kuptuar identitetin e një personi. Refreni shpreh zhgënjimet dhe pasiguritë e narratorit pasi ata nuk e dinë nëse personi po i thotë të vërtetën dhe nëse personi tjetër është në të vërtetë ai që thonë se janë. Tregimtari gjithashtu ndihet i frikësuar për situatën pasi ata nuk e dinë se cilat mund të jenë motivet e personit tjetër, por ata janë të pasigurt, por shpresëdhënës pasi e dinë se kanë ende potencial.

Kënga “Adore You” nga Harry Styles ka të bëjë me shprehjen e dashurisë së tij të pakushtëzuar për dikë. Ai është i gatshëm të kalojë çdo pengesë, e përfaqësuar metaforikisht nga ecja nëpër zjarr, të jetë në gjendje të shprehë ndjenjat e tij dhe thjesht ta adhurojë personin. Teksti përcjell një ndjenjë dashurie dërrmuese, ndërsa Harry këndon për të gjitha mënyrat e bukura që subjekti i këngës e bën të ndihet. Është një deklaratë e dashurisë dhe përkushtimit të tij, pa marrë parasysh se çfarë u hedh bota, ai do të jetë gjithmonë pranë saj dhe gjithmonë do ta lejojë atë të adhurohet.

1
Dolly Parton, P!nk, Brandi Carlile
(I Can’t Get No) Satisfaction
2
Tom Odell
Answer Phone
3
Daft Punk
Beyond (Drum-less Edition)
4
Sia
Gimme Love (Sofiane Pamart Remix)
5
Allie X
Girl With No Face
6
The Rolling Stones, Purple Disco Machine - Mess It
Mess It Up
7
H.E.R. , Foo Fighters
Foo Fighters
8
Charli XCX
Break The Rules
9
Snoop Dogg, David Guetta
Sweat
10
Madonna, Sickick
Frozen
11
Jennifer Lopez
Get Right
12
KALEO
Way Down We Go
13
Mike Posner
Cooler Than Me
14
Black Eyed Peas
Boom Boom Pow
15
Lykke Li
I Follow Rivers
16
Måneskin
Baby Said
17
Nelly Furtado, Timbaland
Promiscuous
18
Camilla Cabello
Havana
19
Bon Sinclair, Gary Pine, Dollarman
Sound Of Freedam
20
Harry Styles
Adore You
21
Pixies
Where Is My Mind?
22
Limp Bizkit
Take A Look Around
23
Queen
We Are The Champions
24
The Killers
Somebody Told Me