Bota Tech

Punonjësit e OpenAI kërcënojnë me dorëheqje!

Shumica e stafit në OpenAI kanë kërcënuar të japin dorëheqjen nga kompania dhe t’i bashkohen Microsoft-it, i cili ka punësuar drejtorin ekzekutiv të OpenAI, Sam Altman dhe ish-bashkëthemeluesin Greg Brockman, për të udhëhequr një ekip të ri të kërkimit të AI të avancuar. Në një letër drejtuar bordit të OpenAI më shumë se 500 punonjës aktualë të OpenAI thonë se Microsoft iu ka siguruar se ka pozicione për të gjithë punonjësit e OpenAI.

Letra thotë se punonjësit e OpenAI do të largohen nëse bordi nuk rivendos Altman dhe Brockman. Por bordi tashmë ka bërë zgjedhjen e tij, duke emëruar një drejtor të ri ekzekutiv të ri. Punonjësit e OpenAI që nënshkruan letrën akuzojnë bordin e kompanisë se ka rrezikuar punën e tyre dhe se ka minuar misionin dhe kompaninë. Ata gjithashtu refuzojnë idenë se OpenAI po ecën përpara shumë shpejt pa u shqetësuar për sigurinë. “Puna jonë për sigurinë dhe qeverisjen e AI formëson normat globale”,-shkruan ata.

Swisher raporton se aktualisht ka 700 punonjës në OpenAI dhe se më shumë nënshkrime janë ende duke i shtuar letrës. Letra duket se ka qarkulluar para shkarkimit të Altman. Kjo do të thotë gjithashtu se mund të jetë tepër vonë që bordi i OpenAI të veprojë sipas kërkesave të memorandumit. Bordi i OpenAI ka punësuar së fundmi ish-CEO dhe bashkëthemeluesin e Twitch, Emmet Shear si CEO i ri i përkohshëm i startup-it të Inteligjencës Artificiale.

Lëvizja vjen mes thirrjeve nga investitorët e kompanisë, duke përfshirë Microsoft, Thrive Capital dhe Global Management, për të rikthyer Sam Altman si CEO të kompanisë. Shear ka qenë CEO i Twitch, një kompani që ai bashkëthemeloi, por që më vonë u ble nga Amazon në vitin 2014 deri në mars të këtij viti, ku ai kaloi rreth një dekadë duke e kthyer kompaninë në shërbimin më të suksesshëm të transmetimit të videolojërave në botë.