Lifestyle Love & Sex

Si ta kuptoni kur dikush është shpirti juaj binjak?!

Një nga shenjat më të mëdha që keni takuar një shpirt binjak është të ndiheni sikur po shtyheni drejt rritjes, sipas psikoterapistes Annette Nuñez, M.S., Ph.D. “Ajo që unë u them gjithmonë klientëve është nëse ai shpirt është në jetën tuaj, ata janë atje për t’ju dhënë një mësim,” tha ajo së fundmi.

Ata janë atje për t’ju mësuar diçka rreth jetës tuaj.

Marrëdhëniet nuk janë statike sepse ne nuk jemi statike dhe kjo përfshin lidhjet shpirtërore. Ne jemi gjithmonë duke u rritur, duke u zhvilluar dhe transformuar dhe marrëdhëniet më të mira do të na shtyjnë në drejtimin e rritjes për përmirësimin tonë. Dhe anasjelltas, ne pa dijeninë mund të nxisim të tjerët, duke i shtyrë ata të rriten gjithashtu. Kur filloni të identifikoni shkaktarët tuaj emocionalë (shpesh duke u nxitur nga shpirti juaj binjak), kjo është mënyra se si filloni të punoni përtej tyre. Siç ka shkruar më parë terapistja e çifteve Shelly Bullard:

Të evoluosh personalisht do të thotë të rritesh përmes gjërave që na sfidojnë më shumë. Shpirtrat tanë dëshirojnë ta bëjnë këtë, dhe shpirtrat tanë binjakë janë njerëzit që na japin mundësinë ta bëjmë këtë duke nxitur çështjet tona në mënyrë që të bëhemi të vetëdijshëm për to dhe të krijojmë një realitet tjetër.

Ndonëse nuk është gjithmonë e lehtë, është një proces tepër shpërblyes i të mësuarit. Pra, në këtë kuptim, shpirtrat binjakë vijnë në jetën tonë për të na mësuar diçka dhe për të inkurajuar rritjen tonë. Dhe mbani mend, shpirtrat binjakë mund të jenë romantikë, por mund të jenë gjithashtu miq, familjarë, mësues, dhe ju mund të keni më shumë se një.