Bota Botë e Çuditshme

Gruaja hedh në gjyq të dashurin, nuk e çoi në aeroport!

Një gjykatë e Zelandës së Re ka hedhur poshtë pretendimin e një gruaje kundër partnerit të saj të atëhershëm, pasi ai nuk e çoi atë në aeroport, duke e bërë atë të humbasë fluturimin e saj përpara një koncerti me miqtë.

Ajo akuzoi të dashurin e saj në atë kohë se dyshohet se kishte shkelur një “kontratë verbale” në të cilën ai pranoi ta çonte në aeroport, të qëndronte në shtëpinë e saj dhe të kujdesej për qentë e saj.

Sipas një dokumenti ligjor, gruaja (CL) tha se i kërkoi të dashurit të saj (HG) ta merrte nga shtëpia e saj dhe ta çonte në aeroport midis orës 10:00 dhe 10:15 të mëngjesit.

Por ai dështoi ta bëjë këtë, i tha ajo Gjykatës së Mosmarrëveshjeve të Zelandës së Re. Si rezultat, CL tha se ajo humbi fluturimin e saj dhe duhej të paguante faturën për kosto shtesë, duke përfshirë udhëtimin të nesërmen dhe vendosjen e qenve të saj në qendër kujdesi. Në pretendimin e saj, ajo vazhdoi të tregonte detajet e shqetësimit me të cilin u përball, duke përfshirë kostot për një shërbim transporti në aeroport.

Çifti ishte në një lidhje prej gjashtë vitesh e gjysmë deri në mosmarrëveshje. Përpara se çështja të pushohej, gjykata shqyrtoi nëse i dashuri i gruas kishte lidhur një kontratë për ta çuar atë në aeroport dhe për t’u kujdesur për qentë e saj.

Gjykata shqyrtoi gjithashtu nëse dyshja kishin lidhur një kontratë në të cilën i dashuri kishte thënë se do të përballonte shpenzimet për një udhëtim të veçantë me traget për të vizituar djemtë e gruas.

CL tha se ajo pagoi tarifat e tragetit të saj dhe të partnerit të saj dhe dëshironte të rimbursohej për koston e biletës së tij. Me kusht që të dyja të jenë të vërteta, gjykata shqyrtoi nëse i dashuri e kishte shkelur kontratën e supozuar.

Ai arriti në përfundimin se që një marrëveshje të jetë e zbatueshme, duhet të ketë një qëllim për të krijuar një marrëdhënie ligjërisht të detyrueshme, gjë që nuk ishte rasti për CL dhe HG.

“Partnerët, miqtë dhe kolegët bëjnë marrëveshje sociale, por nuk ka gjasa që ato të mund të zbatohen ligjërisht nëse palët nuk kryejnë ndonjë veprim që demonstron një qëllim se ata do të jenë të detyruar nga premtimet e tyre”-shkroi gjyqtarja e gjykatës Krysia Cowie në dokumentin e vendimit.