Lifestyle Love & Sex

Ja disa arsye pse ju mund të ktheheni tek ish-i juaj!

Të kalosh nëpër një ndarje romantike nuk është e këndshme. Ndjenjat lëndohen dhe planet ndryshojnë. Pas një ndarjeje, ish-partnerët duhet të gjejnë një mënyrë për të menaxhuar emocionet e tyre të përziera të pikëllimit, shqetësimit dhe (ndonjëherë) lehtësimit. Një person detyrohet të rindërtojë atë që është, i ndarë nga një partner. Kjo është punë e vështirë.

Megjithatë, njerëzit shpesh kthehen te partnerët e tyre të mëparshëm romantikë. Ata mund të kthehen së bashku pas disa muajsh ndarje, por herë të tjera, partnerët vazhdojnë dhe jetojnë jetë krejtësisht të ndara për vite me radhë përpara se të gjejnë një mënyrë për t’u kthyer tek njëri-tjetri. Konsideroni Jennifer Lopez dhe Ben Affleck, ata u ndanë në vitin 2004, u takuan dhe u martuan me njerëz të tjerë, u ndanë nga ata partnerë dhe përfundimisht u ribashkuan në vitin 2021. Ndërsa kjo mund të duket e pazakontë, modeli i kthimit te një ish-partner është në fakt mjaft i zakonshëm. Sipas disa vlerësimeve, 40-50 përqind e njerëzve janë ribashkuar me një ish për të filluar një marrëdhënie të re. Njerëzit kthehen me ish-partnerët e tyre për një sërë arsyesh, dhe ne ju prezantojmë se cilat mund të jenë këto arsye.

Familjariteti.

Njerëzit e kuptojnë se çfarë të presin nga një ish-partner dhe komoditeti i familjaritetit ka një tërheqje të fortë. Një njohje e tillë mund të duket si një arsye e mirë për t’u rikthyer bashkë kur opsioni tjetër është të hyni në botën e pakëndshme të takimit.

Shoqërimi.

Vetmia është një barrë e rëndë për t’u mbajtur dhe nëse nuk lehtësohet disa ditë, javë ose muaj pas ndarjes, ndoshta ribashkimi zgjidh një problem të rëndësishëm. Ribashkimi mund të sigurojë shoqëri, një përfitim që mund të tejkalojë arsyet pse partnerët u ndanë.

Pendesa.

Njerëzit mund të kuptojnë, pasi ndahen, se ish-partneri i tyre është në të vërtetë “i duhuri”. Ata gjithashtu mund të mësojnë më shumë për ish-partnerin e tyre në mungesë, duke ndryshuar perceptimet e tyre se kush është ai person dhe pse mund të jenë sjellë ashtu siç janë sjellë. Ish-partnerët mund ta shohin njëri-tjetrin në një dritë të re pasi të kalojë koha, ndoshta sepse ata, në fakt, kanë ndryshuar, pjekur ose në mënyra të tjera përvoja jetësore që i bëjnë ata, tani, të përshtatshëm për njëri-tjetrin.

Ish-i është akoma më i mirë se partnerët e tjerë.

Ndonjëherë, njerëzit kthehen së bashku me ish-partnerin e tyre sepse zbulojnë se partnerët e tjerë të mundshëm në dispozicion nuk janë aq tërheqës.

Keqardhje.

Ndarjet mund të ndodhin papritur ose të shpalosen gradualisht me kalimin e kohës. Ndonjëherë ato janë të qëllimshme, herë të tjera një vendim i llojit të nxehtësisë së momentit. Disa ish-partnerë kthehen së bashku sepse besojnë se nuk duhet të ishin ndarë kurrë në fillim dhe e shohin ndarjen si një gabim për keqardhje.

Për hir të partnerit.

Jo të gjitha ribashkimet dëshirohen në mënyrë të barabartë nga të dy partnerët. Provat sugjerojnë se disa njerëz ribashkohen jo sepse duan, por sepse ndihen fajtorë ose borxhli ndaj ish-it të tyre. Ata mund të ndihen keq për ish-in e tyre dhe ta shohin bashkimin si një mënyrë për të menaxhuar shqetësimin e ish-it të tyre.