Fashion

Si e pushtuan tregun e shitjes atletet sportive?!

Tregu i rishitjes së atleteve është në rritje me një shpejtësi të lartë. Për vite me radhë, Dunk-et e kudogjendura të Nike do të këputeshin sapo të hidheshin në aplikacionin e atleteve të markës, shpesh për t’u shitur në tregun sekondar për dyfishin e çmimit. Sot, këpucët e stilit sportiv – përshtatjet e modës të këpucëve për vrapim ose ecje – janë bërë kategoria më e fundit që ka çmime tërheqëse në tregun sekondar. Personat e famshëm, të brendshëm të modës dhe entuziastët e modës kanë lakmuar të preferuarat si atletet e Salomon’s XT-6 ose silueta Gel Kayano 14 e Asics që nga vitet 2010 kur dizajnerët filluan të bashkëveprojnë estetikën e sporteve të veçanta në natyrë, por stili i sportit hyri në rrymën kryesore dhe hoka kohët e fundit: Kompania zvicerane On u bë marka me vlerë 1 miliard dollarë në vit vitin e kaluar.

 

Një vështrim i shpejtë në çdo faqe do t’ju tregojë se ky stil i këpucëve është ajo që po nxit zhurmën në mesin e atleteve. Në platformën e rishitjes StockX me bazë në SHBA, markat e atleteve me rritje më të shpejtë deri më tani për sa i përket shitjeve ishin On, me aktivitet tregtar të rritur mbi 15,000 për qind nga viti në vit, Salomon, 202 për qind dhe Asics, 72 për qind. Drew Haines, drejtor i tregtimit të StockX për atlete dhe koleksione, u shpreh:

Ndërsa këto marka ende mbeten prapa Nike, Adidas dhe New Balance për sa i përket tregtisë së përgjithshme, vëllimi i tyre në platformë – Asics dhe Salomon janë përkatësisht markat e pesta dhe të gjashta më të shitura – po fiton me shpejtësi falë strategjive të huazuara nga konkurrentët e tyre më të mëdhenj. dhe tendencat e favorshme të tilla si preferenca afatgjatë e konsumatorëve për përdorimin e këpucëve të performancës në jetën e përditshme.