Botë e Çuditshme

Zbulohet në aeroport një kafkë delfini!

Së fundmi specialistët e Doganave dhe Mbrojtjes së Kufirit të Shteteve të Bashkuara në Aeroportin Metropolitan të Detroit zbuluan një kafkë delfini në një çantë të braktisur. Çanta u nda nga pronarët e saj gjatë transportit dhe u zbulua se përmbante kafkën kur u fut në një aparat me rreze X.

Një ekzaminim nga Dogana dhe Shërbimi për Peshqit dhe Kafshët të Egra përcaktoi se kafka i përkiste një delfini të ri. Mbajtja e sendeve të bëra nga kafshë të caktuara është e ndaluar nga Ligji i Shteteve të Bashkuara. Drejtori i Portit Zonal Robert Larkin tha se:

Ne e marrim seriozisht kontrabandën e jetës dhe punojmë me partnerët tanë federalë në Shërbimin për Peshqit dhe Kafshët e Egra të SHBA-së për mbrojtjen e kafshëve të egra dhe habitatit të tyre.

Kafka iu dorëzua Zyrës së Zbatimit të Ligjit të Shërbimit për Peshqit dhe Kafshët e Egra të Shteteve të Bashkuara, ekspertët e së cilës do të hetojnë incidentin. Ndërkaq, ju rikujtojmë se shkencëtarët skocezë kanë zbuluar se sëmundja Alzheimer prek edhe delfinët. Studiuesit nga Universitetet e Glasgow, St Andrews dhe Edinburgh, si dhe nga Instituti i Kërkimeve Moredun, të cilët botuan studimin në “European Journal of Neuroscience”, studiuan trurin e 22 delfinëve, të cilët ishin gjetur në zonat bregdetare të Skocisë.