Timeless Playlist, Week of February 12th

“Jai Ho” nga A.R. Rahman & The Pussycat Dolls (ft. Nicole Scherzinger) është një këngë optimiste dhe energjike që feston dashurinë, pasionin dhe besimin te fati. Kënga hapet me përsëritjen e “Jai Ho!” që përkthehet në “Le të ketë fitore!” Kjo vendos tonin për një shprehje triumfuese dhe të gëzueshme të dashurisë. Tekstet shprehin emocionet intensive të përjetuara kur lidhen dy shpirtra.

Kënga “Kiss You” nga One Direction është një këngë dashurie që shpreh dëshirën për të nxjerrë objektin e dashurisë së tyre në një takim. Këngëtarët ftojnë dëgjuesin t’i bashkohet duke kënduar ndjenjat e tyre. Ata shprehin gatishmërinë e tyre për ta çuar dashurinë e tyre kudo që duan të shkojnë dhe për t’u dhënë atyre gjithçka që duan. Në fund të fundit, ata po pyesin nëse dashuria e tyre është e ndërsjellë dhe nëse partneri i tyre është i gatshëm të ecë ngadalë me ta apo nëse duan t’i çojnë gjërat më tej dhe t’i lënë t’i puthin.

“Single Ladies (Put a Ring on It)” nga Beyoncé është një thirrje për gratë që të jenë të pavarura dhe të fuqizuara në marrëdhëniet e tyre. Refreni i këngës thekson rëndësinë e përkushtimit në marrëdhënie, duke u bërë thirrje meshkujve që të tregojnë përkushtimin e tyre duke i vënë një unazë dhe duke mos e marrë si të mirëqenë partneren. Ai gjithashtu flet për forcën dhe qëndrueshmërinë e grave, duke theksuar situatat kur ato nuk kanë nevojë për lejen e dikujt tjetër ose për të qenë të varura nga dikush tjetër. Në përgjithësi, kënga u bën thirrje grave që të kërkojnë më shumë respekt, përkushtim dhe autonomi në marrëdhëniet e tyre dhe të jenë beqare të forta dhe të fuqizuara.

1
Micheal Marcagi
In The Light
2
Micheal Marcagi
Scared To Start
3
The Black Keys
I Forgot To Be Your Lover
4
The 1975
Now Is The Hour
5
Leon Bridges
Redemption Song
6
Gotye, Kimbra
Somebody That I Used To Know
7
The Lemon Twigs
They Don’t Know How to Fall In Place
8
Coldplay
Higher Power
9
Elisa
A Tempo Perso
10
Cris Cab
Liar Liar
11
Calvin Harris
Feel So Close
12
Bruno Mars
Runaway Baby
13
Rihanna
Shut Up And Drive
14
Natasha Bedingfield
Pocket Full Of Sunshine
15
T.I.
Live Your Life
16
Oh The Lacerny
Turn It Up
17
One Direction
Kiss You
18
A.R.Rahman, Pussycatdolls
Jai Ho (You Are My Destiny)
19
Mabel
Mad Love
20
Taylor Swift
The Story Of Us
21
OneRepublic
Runaway
22
Teddy Swims
Lose Control
23
Katy Perry
Chained To The Rhythm
24
Beyoncé
Single Ladies
25
Britney Spears
Womanizer
26
Macklemore & Ryan Lewis
Thriftshopping