Celebrities Film & Tv Gossip Showbiz

Aktorja pretendoi se ishte shfrytëzuar, ju prezantojmë me një nga filmat më të diskutueshëm ndonjëherë!

Drama erotike “Last Tango in Paris” e regjisorit Bernardo Bertolucci e vitit 1972 është një nga filmat më të diskutueshëm të të gjitha kohërave për shkak të skenave të tij eksplicite. Ai tregon historinë e amerikanit Paul (Marlon Brando), i cili kohët e fundit është bërë i ve dhe që fillon një marrëdhënie seksuale me një grua të re pariziene, Jeanne (Maria Schneider). Ai këmbëngul që të mos i bëjnë të ditur emrat e tyre. Marrëdhënia shpejt sëmuret dhe ai e përdhunon atë. Zhan i thotë se po përpiqet ta lërë, por nuk ia del dot.

Filmi u censurua për shkak të skenës së përdhunimit. Pas publikimit të tij në Shtetet e Bashkuara, atij iu dha një vlerësim X nga Shoqata e Filmit. Schneider deklaroi në një intervistë në vitin 2006 se skena e përdhunimit nuk ishte në skenar dhe se ajo ishte e zemëruar kur i thanë se duhej ta filmonte.

“Duhet të kisha thirrur menaxherin tim ose avokatin tim për të ardhur në xhirime, sepse nuk mund ta detyrosh dikë të bëjë diçka që nuk është në skenar, por unë nuk e dija këtë në atë kohë. Marlon më tha: ‘Maria, mos u bëj merak, është vetëm një film. Unë qava gjatë skenës edhe pse ajo që po bënte Marlon nuk ishte e vërtetë’. Për të qenë e sinqertë, u ndjeva e përdhunuar nga Marlon dhe Bertolucci. Pas xhirimit, Marlon nuk më ngushëlloi dhe as nuk më kërkoi falje”-tha ajo.

Në vitin 2011, Bertolucci mohoi akuzat e saj dhe shtoi se ajo nuk ishte mjaft e pjekur për të kuptuar se çfarë ndodhi. Schneider ishte mik me Brando deri në vdekjen e tij në 2004 dhe nuk foli më me Bertoluccin. Ajo ka pohuar se të dy kanë bërë një pasuri nga ky film, ndërsa ajo ka bërë shumë pak. Ajo u nda nga jeta në vitin 2011.