Alban Gjinaj

Alban Gjinaj lindi më 13 Qershor të vitit 2000 në Tiranë. Fitimi i një burse studimesh i mundësoi atij të kryente studimet në qytetin e Berlinit. Pasioni i madh për televizionin bëri që të linte Gjermaninë për t’u rikthyer në Shqipëri. Futbollist profesionist prej vitesh, me një trofe të superligës shqiptare dhe dikur pjesë e Kombëtares shqiptare të 19 vjeçarëve. I gjendur mes dy zjarreve, atij të futbollit dhe të televizionit, pasioni mbi televizionin triumfoi në fund. Me një CV që numëron mbi 1000 designe,fushata marketingu dhe sketche argëtuese e gazmore të krijuar nga ai. Hapat e parë brenda botës dhe kuptimit të televizionit i pati në praktikën e emisionit “Më lër të flas”, Top Channel. Që prej 1 janarit të vitit 2024 ai është pjesë e Top Albania Radios në pozicionin e gazetarit të Web-it dhe rrjeteve sociale.