Tech

Apple arrin rekord të aksioneve me zbulimin e ri të kufjeve Vision Pro!

Aksionet e Apple arritën një rekord të lartë të hënën ndërsa kompania përgatitet të lançojë një numër përditësimesh dhe produktesh të reja, duke përfshirë kufjet e saj të shumëpritura me realitet të përzier, në konferencën e saj vjetore të zhvilluesve në mbarë botën.

Aksionet e kompanisë janë rritur më shumë se 1.5% të hënën në mëngjes dhe tregtohen mbi 182.01 dollarë, niveli i mbylljes që arriti në 3 janar 2022 dhe mbi nivelin e tij brenda ditës nga dita pasardhëse prej 182.94 dollarësh. Aksionet e Apple janë rritur më shumë se 39% nga viti deri më sot, ndërsa Nasdaq është rritur rreth 26.5% për të njëjtën periudhë.

Kufjet e Apple, sipas raporteve, do të shfaqin ekrane me definicion të lartë para syve të përdoruesit. Por gjithashtu mund t’i lejojë përdoruesit të shohin dhe të ndërveprojnë me botën reale përmes kamerave me fuqi të lartë të montuara në pajisje, një mashtrim i quajtur ndonjëherë kalim ose realitet i përzier. Kufjet e reja nga Apple do të shënonin një investim të ri në një teknologji që ka qenë e mbushur me zhgënjim.

Kur Facebook u riemërua si Meta në tetor 2021, tërhoqi vëmendjen te Vision Pro dhe kufjet metaverse. Por që atëherë, shitjet për kufjet ekzistuese Vision Pro nuk kanë performuar mirë, përdorimi ka qenë më i keq dhe shpërthimi i pritshëm në kompanitë e suksesshme të softuerëve Vision Pro nuk është ende një realitet. Aksionet e Meta-s ranë rreth 1% herët të hënën.