Health & Beauty

Bëni kujdes me vendet ku e lini çantën tuaj të dorës, ajo mund ta rrezikojë jetën e fëmijës tuaj!

Nëse keni një fëmijë të vogël, shanset janë që të kaloni çdo moment zgjimi të shqetësuar për të. Të vegjlit eksplorojnë botën me gojën e tyre, duke i bërë shumë gjëra të rrezikshme për ato. Ekspertët e ndihmës së parë kanë paralajmëruar të gjithë prindërit që të jenë në vëzhgim për objektet në çantën tuaj të dorës, të cilat mund të mos i keni konsideruar si të rrezikshme. Ekipi i infermierëve pediatrik tha:

Të vegjlit u pëlqen të nxjerrin gjithçka nga çanta, kështu që kur jeni jashtë dhe rreth e rrotull sigurohuni që ta mbani çantën lart nga dyshemeja dhe larg fëmijëve tuaj.

Duke postuar në platformën CPR Kids në Instagram, ekspertët rendisin tre rreziqet më të zakonshme të çantës së dorës që mund të keni në çantën tuaj. Ata thanë:

Dezinfektuesi i duarve mund të jetë i rrezikshëm nëse gëlltitet ose nëse bie në kontakt me sytë e vegjël.

Çelësat e makinës mund të vënë në rrezik edhe të vegjlit. Mësuesi i ndihmës së parë shpjegoi:

Shumë çelësa të makinave përmbajnë një bateri me butona të aksesueshëm. Këto janë një rrezik i mundshëm mbytjeje dhe mund të jenë vdekjeprurës nëse gëlltiten.

Në vitin 2018, qeveria lëshoi një paralajmërim për prindërit për bateritë pas vdekjes së një fëmije që gëlltiti një. Të rrezikshme mund të jenë edhe tabletat dhe ilaçet për fyt, të cilat shpesh duken si ëmbëlsira. Ekspertët thonë:

Ato mund të jenë një rrezik mbytjeje dhe gjithashtu mund ta bëjnë fëmijën tuaj të sëmurë nëse gëlltitet. Ndonjëherë është e nevojshme të mbajmë ilaçe me vete, vetëm sigurohuni që duart e vogla të mos arrijnë tek ato.

Nëse fëmija juaj gëlltit ndonjë medikament ose substanca të tjera që nuk duhet, sigurohuni që të përcaktoni se çfarë ka marrë, thotë Kryqi i Kuq në faqen e tij të internetit. Shërbimet e urgjencës do të duan të dinë këtë informacion.Pastaj, duhet të telefononi 911 sa më shpejt të jetë e mundur. Substanca mund të jetë jashtëzakonisht e dëmshme dhe mund të kenë nevojë për kujdes urgjent mjekësor.