Fashion

Bizhuteri argjendi apo ari, cilat duhet të zgjidhni?

Jeni të interesuar nëse duhet të vishni bizhuteri ari apo argjendi bazuar në ngjyrën e lëkurës ose të syve? A keni dëgjuar për ‘rregullat’ që duhen ndjekur kur zgjidhni ngjyrat e bizhuterive, por nuk jeni të sigurt se si t’i përdorni ato? Çfarë mendoni për veshjen e metaleve me ngjyra të ndryshme së bashku? Krimi i modës apo deklarata e modës?

Veshja e bizhuterive me ngjyrë ari kundër argjendit ka qenë një temë e debatuar gjatë dhe ka shumë konfuzion rreth asaj se cilin metal të zgjidhni që t’i përshtatet vetes, buxhetit dhe ndjenjës suaj të stilit. Lexoni më tej për të marrë më shumë këshilla të dobishme për stoli dhe informacione rreth llojeve të ndryshme të metaleve të çmuar.

Cila ngjyrë metali për t’u veshur përcaktohej tradicionalisht nga ngjyra e lëkurës së njerëzve: ngjyrat më të ngrohta nënkuptonin metal ari, ngjyrat më të ftohta nënkuptonin metalin e argjendtë. Këto ditë kjo nuk konsiderohet të jetë aq e rëndësishme dhe ju mund të shkelni “rregulla stili” sipas dëshirës tuaj, por mund të dëshironi t’i përdorni ato si një udhëzues për t’ju ndihmuar të filloni me bashkërendimin e bizhuterive që ju përshtaten juve dhe sensit tuaj personal.

Njerëzit me vena blu në kyçet e dorës dhe që digjen lehtë zakonisht konsiderohen të kenë ngjyrë të ftohtë të lëkurës. Personat me vena të gjelbra, ngjyrë ulliri ose lëkurë më të errët ose që nxihen mirë konsiderohen se kanë ngjyrë të ngrohtë. Një gjë që duhet mbajtur parasysh kur zgjidhni bizhuteri është se ari është shumë më i shtrenjtë se argjendi sepse ari është një metal i çmuar më i vlefshëm. Megjithatë, ka opsione më pak të shtrenjta për flori.

Bizhuteritë prej ari rozë ose ngjyrat e bakrit priren të duken të mira për shumicën e njerëzve dhe mund t’i shtojnë disa ngjyra të bukura dhe të papritura koleksionit tuaj të bizhuterive. Mos harroni se bizhuteritë me gurë të çmuar gjithashtu mund të shtojnë një sërë ngjyrash të ndryshme dhe shkëlqim në koleksionin tuaj të bizhuterive.