Tech

ByteDance do të zvogëlojë ndjeshëm biznesin e lojërave!

ByteDance ka konfirmuar se do të zvogëlojë ndjeshëm biznesin e saj të lojërave pas raportimeve për shkurtime të vendeve të punës. Kompania me bazë në Pekin, e cila zotëron gjithashtu rrjetin social të njohur TikTok, hyri në tregun e lojërave në vitin 2019 për të konkurruar me liderin e industrisë Tencent. Por ajo nuk ka arritur të rrëmbejë pjesën e tregut. BBC e kupton se lojërat me lojtarë aktivë, si Crystal of Atlan dhe Earth: Revival do të vazhdojnë.

Vendimi ka të ngjarë të ndikojë në qindra punonjës. Një zëdhënës nga ByteDance i tha BBC-së se kompania rishikon rregullisht biznesin e saj dhe se ka marrë vendimin e vështirë për të ristrukturuar biznesin e lojërave. Tregu global i videolojërave vlerësohej të kishte vlerë 217 miliardë dollarë vitin e kaluar, sipas hulumtimit të tregut dhe kompanisë konsulente Grand View Research.

Rikujtojmë, se Nepali ka marrë vendim të ndalojë aplikacionin e ndarjes së videove TikTok, pasi sipas vendit përmbajtja e platformës ishte e dëmshme për harmoninë sociale. Vendimi vjen disa ditë pasi vendi prezantoi një rregull të ri që kërkon që firmat e mediave sociale të krijojnë zyra ndërlidhëse në vend. TikTok, i cili ka rreth një miliard përdorues në muaj, është ndaluar nga disa qarqe, përfshirë Indinë.

Në fillim të këtij viti, Montana u bë shteti i parë amerikan që e ndaloi atë, ndërsa Parlamenti i Mbretërisë së Bashkuar e ndaloi atë nga rrjeti i tij. Por, nuk u mbyll me kaq, Edhe rrjeti social TikTok paditi Montanën për të bllokuar një ligj që do të ndalojë shkarkimin dhe përdorimin e aplikacionit në shtetin amerikan duke filluar nga fillimi i vitit të ardhshëm.