Health & Beauty

Cila është koha ideale për të bërë një tatuazh?!

Koha e ditës: brenda dy orëve pas ngrënies

Valentine, artistja e tatuazheve me bazë në Bruklin dhe pronare e Haven Studio, ka bërë tatuazhe për më shumë se 14 vjet dhe, e pyetur se kur është koha më e mirë për të bërë një tatuazh, mendon se nuk ka një kohë të përsosur të ditës. Ajo shpjegon se koha më e mirë në fund varet nga preferencat personale.

Disa njerëz preferojnë të bëjnë tatuazh herët, sepse më pas vazhdojnë pjesën tjetër të ditës së tyre, ndërsa njerëz të tjerë preferojnë ta bëjnë atë gjatë natës, kështu që pas përfundimit, ata thjesht mund të shkojnë në shtëpi dhe të flenë.

Sidoqoftë, në cilëndo kohë të ditës që zgjidhni të bëni tatuazh, ajo rekomandon që të jetë brenda dy orëve nga ngrënia e një vakti. Të ngrënit para se të bëni një tatuazh është pjesë përbërëse e komoditetit tuaj gjatë gjithë procesit pasi rrit sheqerin në gjak, gjë që ndihmon trupin tuaj të prodhojë adrenalinën nevojiten për të zbutur çdo dhimbje që mund të përjetoni.

Koha e javës: disa ditë para stërvitjes ose festës suaj të radhës

Dita e javës nuk është një masë kohore që ka ndonjë efekt real në procesin e tatuazhit, kështu që është mirë të bëni tatuazh në çdo ditë që i përshtatet më mirë orarit tuaj. Thënë kështu, Astrid Elisabeth, bashkëpronar i Somewhere, një studio private tatuazhesh në Nju Jork, sugjeron të rezervoni takimin tuaj për tatuazhe disa ditë përpara herës tjetër që planifikoni të ushtroheni (nëse stërviteni çdo ditë, duhet të merrni të paktën një ose dy ditë pushim pas një tatuazhi të ri) ose festë. Ashtu si çdo plagë tjetër, është e rëndësishme t’i jepni një tatuazhi të ri kohë për të filluar procesin e shërimit të tij dhe mënyra më e mirë për ta bërë këtë është duke pushuar për disa ditë pas përfundimit të tij. Tërheqja ose shtrirja e tepërt që vjen nga stërvitja mund ta pengojë këtë proces, kështu që përpiquni të planifikoni tatuazhet tuaja rreth këtyre aktiviteteve kur është e mundur.

Koha e vitit: vjeshtë ose dimër (kur është ftohtë jashtë)

“Vera është koha më e keqe për të bërë tatuazhe. Jeni të djersitur, dielli po ju skuq lëkurën dhe ndoshta dëshironi të notoni, por nuk mundeni”, thotë Elisabeth. Për të shëruar një tatuazh të ri në mënyrë më efektive, duhet ta mbani atë larg diellit dhe të shmangni lagien (në dushe, banjë, pishina, liqene, etj.), gjë që është shumë më e vështirë në verë sesa gjatë muajve më të ftohtë gjatë gjithë vjeshtës dhe dimrit.