Fashion

Cila është mënyra më e mirë për të ecur me siguri me taka?!

Një palë taka të shkëlqyera mund t’ju bëjnë të ndiheni të fuqizuar dhe tërheqëse. Vishni palën e duhur dhe ato mund të përmirësojnë një veshje mesatare në një look të modës së lartë. Megjithatë, ecja me taka të larta mund të jetë pak e ndërlikuar, veçanërisht nëse nuk jeni mësuar me të.

Hidhni hapa të vegjël. Dizajni i takave e detyron hapin tuaj të jetë më i shkurtër se zakonisht. Mbajeni veten drejt duke ndërmarrë hapa më të vegjël për ta luftuar këtë. Në përgjithësi, sa më e lartë të jetë taka, aq më i shkurtër është hapi.

Ecni nga thembra te këmbët. Fillimisht vendosni thembrën poshtë, më pas rrotullohu tek gishti i këmbës me një lëvizje. Pasi pesha juaj të jetë në thembrën e këmbëve tuaja, zhvendoseni përpara sikur po ecni me gishtërinjtë tuaj dhe bëni hapin tjetër. Ecja nga gishti i këmbës deri te thembra është më pak e qëndrueshme, duket e panatyrshme dhe mund të shkaktojë lëndime.

Ecni ngadalë. Lëvizja e shpejtë me taka mund të duket e vështirë dhe të rrisë shanset për t’u rrëzuar. Në vend të kësaj, ngadalësoni pak. Bëni çdo hap të vogël të qëllimshëm dhe sa më të natyrshëm që të jetë e mundur. Mund të duket sikur po ecni jashtëzakonisht ngadalë, por do të dukeni të sigurt dhe të relaksuar për një shikues! Mundohuni të mos ngurtësoheni nëse nuk ndiheni të ekuilibruar gjatë hapit tuaj të ngadaltë.