Lifestyle

Cilat janë arsyet pse njerëzit duan fëmijë?!

Kjo është një pyetje që shumë çifte ia bëjnë vetes, dhe ka shumë arsye për dhe kundër të pasurit fëmijë. Zbuloni më poshtë disa nga mënyrat se si të pasurit fëmijë mund të ndikojë pozitivisht në jetën tuaj. Ja pse njerëzit duan të bëjnë fëmijë.

1. Krijoni një familje

Njerëzit që janë rritur në një mjedis shtëpiak pozitiv me një familje të qëndrueshme duan ta krijojnë atë jetë me të tjerët. Ata duan të krijojnë një familje plot gëzim dhe dashuri ku mund të jenë të dashur me fëmijët e tyre. Në thelb, ata i kanë vendosur një prioritet të lartë krijimit të një familjeje të tyre si prindërit e tyre përpara tyre.

2. Të vazhdosh mbiemrin dhe vlerat

Ka shumë njerëz atje që duan të mbajnë mbiemrin dhe vlerat e familjes. Natyrisht, kjo ka tendencë të zbatohet për mbiemrin e babait, por çështja është se shumë prindër të ardhshëm duan të vazhdojnë prejardhjen historike të familjes. Ata gjejnë gëzim kur dinë se fëmija i tyre do të mbajë mbiemrin e tyre dhe do ta mbajë familjen. Përsëri, kjo bazohet në zakonet shoqërore.

3. Ata i duan foshnjat dhe fëmijët e vegjël

Ideja e të qenit rreth foshnjave dhe fëmijëve të vegjël mund t’i shqetësojë disa njerëz, por të tjerëve u pëlqen nocioni i rritjes së një të vogli nga lindja në moshën madhore. Këta njerëz mund të dëshirojnë të rijetojnë pjesët argëtuese të fëmijërisë së tyre me fëmijën e tyre.