Tech

Dy gabimet që duhet të mos bëni në iPhone për të shmangur rrezikun e zjarrit!

Pronarët e iPhone janë informuar për dy rreziqe të rrezikshme zjarri që mund të ndodhin nëse nuk tregohen të kujdesshëm. Smartphone juaj është një makineri mbresëlënëse, në thelb, është një mini-kompjuter në xhepin tuaj. Megjithatë, telefonat mund të jenë gjithashtu të rrezikshëm në disa skenarë nëse nuk tregoheni të kujdesshëm kur i përdorni.

Këto rreziqe përfshijnë zjarrin, goditjen elektrike, lëndimin ose dëmtimin e iPhone ose pronës tjetër. Dy gjëra që mund t’i shkaktojnë këto përfshijnë përdorimin e një kablli të dëmtuar të karikuesit ose karikimin e telefonit tuaj kur ka lagështi, zbuloi Apple.

Përdorimi i kabllove të dëmtuar

Përdorimi i një kablloje të dëmtuar është një nga gjërat më të rrezikshme që mund të bëni me iPhone tuaj. Kjo sepse nëse kordoni prishet, teli elektrik i ndezur mund të ekspozohet dhe të shkaktojë goditje elektrike. Një kabllo karikimi e prishur ose e dëmtuar gjithashtu mund ta mbinxehë pajisjen tuaj dhe të ndezë zjarr.

Disa këshilla të mira për karikimin që rekomandon Apple përfshijnë mbajtjen e iPhone, kabllon e karikimit, përshtatësin e energjisë dhe çdo karikues me valë në një zonë të ajrosur mirë kur është në përdorim ose në karikim.

Lagështia në pajisje

Nëse lagështia është e pranishme në iPhone ose në portën e tij USB, veçanërisht, ky mund të jetë një rrezik i madh zjarri. Nëse vëreni ose besoni se mund të ketë lagështi brenda telefonit tuaj, ju kërkohet ta hiqni menjëherë atë nga karikimi dhe ta fikni telefonin. Pas kësaj, përpiquni të thani zonën me një leckë të vogël pa statike. Mundohuni të karikoni telefonin tuaj vetëm kur jeni të sigurt se nuk ka lagështi.