Aktualitet Travel

Edhe “Journal des Femmes” rekomandon Shqipërinë si destinacion ideal pushimesh!

Shqipëria është shndërruar në një nga destinacionet turistike më tërheqëse për pushime, falë çmimeve të lira, ujërave të kristalta, natyrës së pacënuar dhe trashëgimisë së pasur kulturore, sipas të përditshmes franceze “Journal des Femmes”.

Sipas ekspertes së udhëtimeve të “Responsible Travel”, Emma Heywood, Shqipëria është një destinacion i paeksploruar në Europë që ofron mot të ngrohtë, det, male, liqene, kanione dhe një kulturë magjepsëse e miqësore.

Destinacioni po fiton popullaritet dhe po tërheq një numër në rritje udhëtarësh, të etur për të eksploruar dhe zbuluar natyrën e tij, veçanërisht liqenet, lumenjtë dhe plazhet madhështore.

Artikulli i plotë: 

Kur kërkojmë një destinacion pushimesh në Europë, që ofron motin e nxehtë, detin, ujërat e kristalta, natyrën dhe një trashëgimi të pasur historike e kulturore, ne përgjithësisht mendojmë menjëherë për Italinë, Ibizën apo edhe disa ishuj të Portugalisë.

Të gjitha destinacionet në Europën Perëndimore, një rajon europian krejtësisht i ndryshëm, i vendosur në juglindje, përmbush të gjitha kriteret e dëshiruara për pushime të paharrueshme. Rajoni ka një klimë mesdhetare në bregdetin e tij dhe në brendësi një klimë kontinentale e kufizohet nga lumenjtë Danubi, Sava dhe Kupa në veri.

Ballkani është i pasur falë gjuhëve, kulturës dhe feve të tij. Kjo pjesë e Europës përfshin gjeografikisht Shqipërinë, Bosnjë-Hercegovinën, Bullgarinë, Greqinë, Kosovën, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut, si dhe pjesërisht Kroacinë, Serbinë, Slloveninë, Rumaninë e Turqinë Europiane.

Ky rajon po tërheq gjithnjë e më shumë vizitorë të huaj dhe viti 2024, padyshim nuk do të bëjë përjashtim.

Sipas ekspertes së udhëtimeve të “Responsible Travel”, Emma Heywood, Shqipëria është një destinacion i paeksploruar në Europë që ofron mot të ngrohtë, det, male, liqene, kanione dhe një kulturë magjepsëse e miqësore.

Destinacioni po fiton popullaritet e gjithashtu po tërheq një numër në rritje udhëtarësh, të etur për të eksploruar dhe zbuluar natyrën e tij, veçanërisht liqenet, lumenjtë, si dhe plazhet madhështore.

Për më tepër, Shqipëria është shumë më e lirë se Kroacia, që njihet si një nga destinacionet kryesore për turistët. Nëse dëshironi që të zbuloni territore të reja këtë sezon vere me familjen tuaj, tani, ju e dini se ku duhet t’i përqendroni kërkimet tuaja!