Food & Drink Health & Beauty Lifestyle

Fruti i cili ndihmon që fëmijët tuaj të përqendrohen më shumë në shkollë!

Shkenca ka vërtetuar se një dietë jo e shëndetshme mund të çojë në vështirësi në lexim dhe përqendrim të dobët. Megjithatë, një sondazh i fundit, i kryer nga nutricionistët dhe i porositur nga Love Fresh Berries, zbuloi se 72 për qind e adoleshentëve shkuan në GCSE ose A-Levels pa një mëngjes të duhur.

Hulumtimet gjithashtu zbuluan se manaferrat mund të ndihmojnë në përmirësimin e funksionit të trurit, kujtesës, energjisë, saktësisë dhe kohës së përgjigjes shumë të nevojshme gjatë marrjes së disa provimeve çdo ditë.

Dr Emma Derbyshire, Nutricioniste e Shëndetit Publik dhe këshilltare e Love Fresh Berries tha:

Disa studime shkencore thonë se manaferrat mund të ndihmojnë në rritjen e kujtesës, përqendrimit, funksionit ekzekutiv dhe kohës së reagimit të gjitha cilësitë thelbësore që adoleshentët duhet të performojnë mirë në provimet e tyre. Duke pasur parasysh numrin marramendës të adoleshentëve që ngarkojnë ushqime të padëshiruara përpara GCSE-ve dhe A-Levels këtë sezon të provimeve, duket se ndikimi i manaferrave në rritjen e trurit është bërë një mjet provimi sekret që adoleshentët tanë duhet ta kujtojnë – është një ndryshim i vogël diete që mund të duket e vogël, por mund të bëjë të gjithë ndryshimin.

Sondazhi zbuloi se shumica e adoleshentëve që shijojnë frutat me mëngjesin e tyre do të zgjedhin luleshtrydhet, të ndjekura nga bananet (33 përqind) dhe boronicat (31 përqind). Nutricionistja theksoi se manaferrat përmbajnë polifenole kur janë të shkëlqyera për ruajtjen e niveleve të sheqerit në gjak. Dr Derbyshire rekomandoi ngrënien e një ëmbëlsire me manaferra pasdite pasi shumica e njerëzve kanë nevojë për një nxitje rreth orës 15:00.

Por fëmijët ende po luftojnë dëshirat për ëmbëlsira pasi sondazhi zbuloi se pothuajse një e katërta e prindërve gjetën një sasi të fshehur sheqeri në dhomën e gjumit të fëmijës së tyre. Shumë prej prindërve kanë reduktuar gjithashtu sasinë e stoqeve në dollapët e tyre, ndërsa të tjerë janë munduar t’i fshehin ato.