Tech

Gjërat që nuk duhet t’i bëni kurrë gjatë karikimit të telefonit tuaj!

Ne shpenzojmë kaq shumë kohë në telefonat tanë inteligjentë, ndaj duam të sigurohemi që po u japim kujdesin më të mirë të mundshëm. Një nga gjërat më të mira që mund të bëni për të zgjatur jetën e telefonit tuaj është të siguroheni që ai të jetë duke u karikuar siç duhet dhe ka disa sekrete për ta bërë këtë që mund të mos i dini. Këtu janë të gjitha gjërat që duhet dhe nuk duhet për të karikuar smartfonin tuaj, pavarësisht nëse keni një iPhone ose Android.

Mos blini karikues të lirë

Karikuesit e dobët të prodhuar mund të krijojnë më shumë probleme sesa ia vlen dhe shpesh pa asnjë mbrojtje. Edhe pse mund të jeni në gjendje të gjeni një karikues në Amazon ose diku tjetër me një çmim më të ulët, ata karikues më të lirë në fakt mund të dëmtojnë telefonin tuaj. Karikuesit me cilësi të lartë kanë qarqe të dizajnuara posaçërisht brenda tyre që do ta mbajnë telefonin tuaj nga mbingarkesa, thyerja ose mbinxehja, kështu që cilësia është një gjë e rëndësishme që duhet mbajtur parasysh kur bëhet fjalë për blerjen e një karikuesi.

Karikuesit që prodhohen nga prodhuesi i telefonit tuaj janë më të mirët së bashku me karikuesit e çertifikuar që certifikon prodhuesi i telefonit tuaj. Apple ka procesin e vet të certifikimit të quajtur MFi, shkurt për Made For iPhone, iPad, iPod. Kërkoni simbolin MFi në karikuesit dhe aksesorët që nuk janë të Apple, të certifikuar nga Apple. Telefonat Android kanë nevojë për karikues që përputhen me certifikatat USB-IF për specifikimet USB-C.

Nxirre telefonin nga kasa e tij

Po, kasa juaj e smartfonit mund të ndikojë në mënyrën e karikimit të pajisjes tuaj. Shumica prej nesh përdorin kasa për të dalluar pajisjet tona nga të tjerët dhe gjithashtu për t’u dhënë atyre mbrojtje shtesë në rast se bien në tokë aksidentalisht. Megjithatë, mbajtja e kasës ndezur ndërsa jeni duke e ngarkuar mund të shkaktojë probleme me temperaturën për pajisjen tuaj. Nëse telefoni juaj nxehet shumë, kjo ndikon në performancën e tij më vonë. Kushtojini vëmendje dhe shikoni nëse telefoni juaj nxehet shumë ndërsa është në prizë dhe nëse nxehet, hiqeni kutinë derisa të përfundojë karikimi.

Mos e përdorni telefonin ndërsa është duke u karikuar

Përdorimi i telefonit gjatë karikimit është një nga gjërat më të këqija që mund të bëni. Rrit ndjeshëm temperaturën e telefonit tuaj, gjë që mund të dëmtojë shumë baterinë, ekranin dhe procesorin tuaj. Duhet ta lidhni telefonin dhe ta lini të qetë derisa të përfundojë karikimi.

 Kini kujdes me karikuesit portativë me bateri

Karikuesit portativë janë shumë të përshtatshëm, por mund të shkaktojnë dëme në telefonin tuaj nëse nuk përdorni një cilësi të mirë. Qëndroni të fokusuar në markat e njohura dhe vetëm produktet që janë të certifikuara për siguri dhe pajtueshmëri.