Health & Beauty Lifestyle

Gjithçka që duhet të dini në lidhje me depresionin që përjetojnë nënat e reja gjatë ushqyerjes me gji!

Nëse e gjeni veten në depresion gjatë ushqyerjes me gji, atëherë mund të keni të bëni me një gjendje të njohur si D-MER ose Refleksi Disforik i Nxjerrjes së Qumështit.Ka shumë gra që kanë probleme të lidhura me ushqyerjen me gji dhe mund ta gjejnë veten në telashe. Nënat e reja ndonjëherë mund të kenë depresion pas lindjes për shkak të fajit që nuk mund ta ushqejnë fëmijën me gji siç duhet.

Sipas studimeve, ekziston një lidhje midis ushqyerjes me gji dhe depresionit pas lindjes. Besohet se ndryshimet hormonale gjatë ushqyerjes me gji mund të luajnë një rol në nxitjen ose përkeqësimin e simptomave depresive. Prandaj, gratë që përjetuan vështirësi në ushqyerjen me gji kishin më shumë gjasa të zhvillonin simptoma të depresionit pas lindjes. Këto vështirësi përfshinin siklet gjatë gjidhënies.

Nënat që ushqejnë me gji nuk janë në gjendje të mbajnë një mënyrë jetese të ekuilibruar. Faktorë si një dietë jo e shëndetshme, stresi i foshnjës dhe mungesa e gjumit mund të çojnë gjithashtu në depresion. Mungesa e mbështetjes nga partneri, ose ndonjë problem mjekësor që po e pengon fëmijën të ushqehet me gji, gjithashtu mund të çojë në stres dhe në fund depresion. Për më tepër, presioni shoqëror rreth ushqyerjes me gji mund të kontribuojë gjithashtu në depresionin pas lindjes. Krahasimi i vazhdueshëm me nënat e tjera që në dukje ushqejnë pa mundim me gji, shton një barrë të panevojshme për to.

Është e rëndësishme që shoqëria të pranojë se ushqyerja me formulë është një opsion i vlefshëm që mund të lehtësojë nivelet e stresit për nënat në vështirësi. Nënat e reja shpesh do të jenë të frustruara, të irrituars, të tensionuara, të shqetësuara dhe të vetmuara. Ato do të kenë gjithashtu vetëbesim të ulët dhe luhatje të vazhdueshme të humorit. Nënat e reja me depresion mund të përpiqen ta heqin fëmijën herët nga gjiri vetëm për të shmangur problemet që lidhen me ushqyerjen me gji.