Fashion

Gjithçka që duhet të dini rreth ‘unazave të dashurisë’!

Që nga Egjipti i lashtë, unazat konsiderohen të jenë pjesët më intime që ne mbajmë. Gjatë gjithë historisë dhe kulturës, unazat janë si hajmali personale, në simbole të biznesit, si të statusit dhe të sigurt për t’i premtuar dashurinë njëri-tjetrit.

Bizhuteritë e dasmave të veshura gjatë ceremonisë ose bizhuteritë si një formë paje ishin të zakonshme në shumë kontinente dhe kultura. Por shkëmbimi i unazave të martesës për t’u mbajtur gjatë gjithë martesës nuk ishte i përhapur deri në kohët më moderne.

Historia e grupit të dasmave nuk ka një rrugë të qartë, tjetër me këndvështrimin e martesës në atë kohë. Disa unaza shënonin marrëveshjen ligjore të martesës, ndërsa të tjerat u krijuan në emër të dashurisë së vërtetë. Por ky ndryshim nuk është kronologjik siç mund të presim, përkundrazi ai zbehet dhe rrjedh në kohë dhe vende të ndryshme.

Pothuajse 5000 vjet më parë, Egjipti i lashtë ishte kultura e parë e njohur ku njerëzit shkëmbenin “unaza dashurie” shpesh të bëra nga kallamishte të endura ose lëkure. Thuhet se egjiptianët e shihnin unazën, një rreth, si një simbol të fuqishëm. Grupi pa fund përfaqëson jetën dhe dashurinë e përjetshme dhe hapja e tij përfaqëson një portë për në botë të panjohura. Unazat u vlerësuan shumë në kulturën e tyre.