Tech

Google nuk ndalet, premton 25 milionë euro për të mësuar njerëzit të përdorin Inteligjencën Artificiale!

Google ka premtuar 25 milionë euro për të ndihmuar njerëzit në Evropë të mësojnë të përdorin inteligjencën artificiale. Gjigandi i teknologjisë tha se kishte hapur aplikime për ndërmarrjet sociale dhe organizatat jofitimprurëse që mund të ndihmojnë në arritjen e atyre që kanë më shumë gjasa të përfitojnë nga trajnimi.

Google do të mbështesë gjithashtu kompanitë që përdorin AI dhe ka zgjeruar kurset e saj falas të trajnimit të AI në 18 gjuhë. Muajin e kaluar, Google njoftoi se do të investonte 1 miliard dollarë në ndërtimin e një qendre të dhënash jashtë Londrës, ndërsa po lëviz për të përmbushur kërkesën në rritje për shërbimet e internetit në rajon. Qendra e të dhënave do të vendoset në qytetin Waltham Cross, rreth 24.14 km në veri të Londrës qendrore.

Google tha së fundmi se do të pushojë qindra punonjës që punojnë në sektorin e “Asistentit zanor”, përfshirë qindra në rolin e përgjegjësit për Pixel, Nest dhe Fitbit. Ndërkaq qindra të tjerë janë të prekur, si punonjësit e ekipit inxhinierik. Google bleu kompaninë e fitnesit dhe monitorimit të shëndetit Fitbit për 2.1 miliardë dollarë në 2021, por ka vazhduar të nxjerrë versione të reja të Pixel Watch, një produkt që konkurron me disa nga pajisjet e Fitbit dhe gjithashtu me Apple Watch.

Rikujtojmë, se Komisioni Federal i Komunikimeve në SHBA, FCC, ka njoftuar se së shpejti do të hyjnë në fuqi masa të cilat i bëjnë të paligjshme thirrjet robotike që përdorin zëra të gjeneruar nga Inteligjenca Artificiale. Ky vendim i jep shtetit fuqi për të ndjekur penalisht çdo person që qëndron prapa këtyre thirrjeve. “Persona të ndryshëm po përdorin zëra të gjeneruar nga Al në thirrje robo, për të manipuluar anëtarët e familjes, për të imituar persona të famshëm, dhe për të dezinformuar votuesit”,-tha kryetarja e FCC, Jessica Rosenworcel.