Celebrities Film & Tv Showbiz

Jeta, karriera dhe pasuria marramendëse e artistit të njohur Usher!

Usher, këngëtari, kompozitori, producenti dhe aktori shumë i talentuar amerikan, i cili është duke u përgatitur edhe për shfaqjen e Apple Music Super Bowl Halftime Show, ka lënë një gjurmë të pashlyeshme në industrinë e madhe të muzikës, artit, kinematografisë dhe jo vetëm.

Përtej karrierës së tij muzikore në krye të listave, përfshirja e Usher në aktrim, sipërmarrje dhe pasuri të paluajtshme kanë kontribuar ndjeshëm në vlerën e tij marramendëse të pasurisë.

Me një vlerë neto prej 180 milionë dollarësh dhe një të ardhur vjetore të vlerësuar prej 15 milionë dollarësh, Usher qëndron si një nga artistët më të suksesshëm dhe financiarisht më me ndikim në industri. Rrugëtimi i tij nisi që në moshë të re, duke rënë në qendër të vëmendjes pas një shfaqjeje të jashtëzakonshme në “Star Search” në moshën 13-vjeçare.

Karriera muzikore e Usher ka qenë një triumf i vazhdueshëm, që nga suksesi i albumit të tij debutues deri te ndikimi masiv i albumeve si “My Way” dhe “Confessions”, të cilat arritën mbi 10 milionë kopje të shitura. Me një shitje rekord globale prej rreth 80 milionë, Usher ka forcuar pozicionin e tij si një nga artistët më të dëgjuar të të gjitha kohërave.

Shpirti sipërmarrës i Usher është i dukshëm në bashkëthemelimin e tij të RBMG Records, kompania diskografike që prezantoi Justin Bieber në botë. Investimi i tij në Liquid I.V. dhe bashkëpronësia e Cleveland Cavaliers shfaqin interesat e tij të ndryshme edhe në fushën e biznesit.

Përtej botës së muzikës, Usher ka shfaqur aftësitë e tij të aktrimit në projekte si “Moesha”, “The Faculty” dhe “In the Mix”. Përpjekja e tij në televizion përfshijnë edhe një eksperiencë si anëtar jurie në “The Voice”. Ndikimi i Usher shkon përtej botës së artit. Organizata e tij bamirëse jofitimprurëse, New Look, synon të ofrojë arsimim dhe përvoja të botës reale për të rinjtë. Kontributet e tij në përpjekjet e rimëkëmbjes pas uraganit Katrina dhe programet e bursave tregojnë përkushtimin e tij ndaj kauzave sociale.