Food & Drink Health & Beauty

Jo vetëm të shijshme, kokoshkat kanë edhe disa përfitime shëndetësore…

Shumica e njerëzve e njohin kokoshkat si një pjesë të qëndrueshme të kulturës së kinemasë, por në fakt është një rostiçeri popullore në të gjithë botën. Është e lehtë të lidhësh kokoshkat me shumë gjalpë dhe kripë, por rostiçeri në fakt mund të ofrojë përfitime befasuese shëndetësore me lëndët ushqyese dhe numrin e ulët të kalorive. Kokoshkat prodhohen duke ngrohur kokrrat, të cilat janë të mbushura me niseshte dhe kanë një pamje të jashtme të fortë.

Kur nuk është i mbushur me një mori përbërësish të tjerë, rostiçeri është një trajtim i lehtë i shëndetshëm. Është gjithashtu popullor sepse përgatitet shpejt dhe lehtë në shtëpi. Ka disa përfitime shëndetësore për të ngrënë kokoshka. Përveçse është i pasur me fibra, kokoshkat përmban edhe acide fenolike, një lloj antioksiduesi. Përveç kësaj, kokoshka është një drithë e plotë, një grup i rëndësishëm ushqimor që mund të zvogëlojë rrezikun e diabetit, sëmundjeve të zemrës dhe hipertensionit te njerëzit.

Drithërat e plota dihet se ofrojnë shumë përfitime shëndetësore për njerëzit. Një përfitim i rëndësishëm i ngrënies së drithërave të plota është një rrezik i reduktuar i diabetit të tipit 2, i cili është treguar të jetë veçanërisht i vërtetë për burrat dhe gratë e moshës së mesme.

Përveç kësaj, kokoshkat kanë një indeks të ulët glicemik (GI), që do të thotë se mund t’ju ndihmojë të mbani më lehtë nivelet e sheqerit në gjak dhe të shmangni luhatjet që lidhen me ushqimet me përmbajtje të lartë GI. Dietat me shumë ushqime me GI të ulët mund të ndihmojnë njerëzit me diabet të tipit 1 ose tip 2 të përmirësojnë nivelet e tyre të glukozës dhe lipideve.