Celebrities Magazine Showbiz

Kanye West duket se nuk mund ta shesë rezidencën e tij në Malibu!

Kanye West duket se po lufton për të shitur rezidencën e tij në breg të oqeanit, me vlerë 57 milionë dollarë, tani e listuar me një ulje të konsiderueshme prej 39 milionë dollarësh. Kjo rënie drastike e çmimit vjen pasi prona, e blerë në vitin 2021, është lënë në një gjendje thuajse të pabanueshme, deri në kockat e saj prej betoni.

I listuar fillimisht për 53 milion dollarë në janar 2023, West ishte i përgatitur të merrte një humbje prej 4 milion dollarësh për të shkarkuar pronën. Megjithatë, mungesa e mureve, dekorit apo instalimeve bazë i ka lënë blerësit potencial të ftohtë dhe çmimi është dashur të ulet më tej me 14 milionë dollarë, siç raportohet nga TMZ. Prona, e projektuar nga arkitekti i shquar Tadao Ando, dikur admirohej për linjat e saj skulpturore dhe strukturën minimaliste të betonit. Por pas modifikimeve të gjera të West, të cilat hoqën shtëpinë nga dritaret, sistemet elektrike, dyert dhe hidraulika, ajo ka pak ngjashmëri me dizajnin vizionar të Andos. Koncepti i reperit, i përshkruar si kthimi i rezidencës në një “strehë për bomba”, nuk është pritur ngrohtësisht, duke lënë të hutuar komunitetin arkitektonik dhe blerësit e mundshëm.

Jason Oppenheim nga Oppenheim Group, agjenti i listimit, tha për The Wall Street Journal:

Shtëpia do të kërkojë disa milionë dollarë më shumë vetëm për të përfunduar. Kjo pronë tani kërkon një blerës me një vizion dhe një buxhet të konsiderueshëm, duke e bërë atë një projekt të frikshëm për këdo më pak se një zhvillues me përvojë.

 

Fqinjët kanë shprehur gjithashtu zhgënjimin e tyre, pasi kanë duruar dhimbjet e syve dhe kanë parashikuar një punë të gjerë ndërtimi në të ardhmen. Oppenheim, në një përpjekje për të tërhequr interesin, theksoi te People cilësinë e qëndrueshme të punës konkrete të Andos që ka mbetur. Ai, duke vënë në dukje potencialin për të ruajtur rrënjët minimaliste të shtëpisë për të lënë arkitekturën të dallohet, tha:

Është me të vërtetë në dorën e blerësit të ri që të imagjinojë ambientet e brendshme që ai ose ajo dëshiron.


Ndërsa saga e pasurive të paluajtshme vazhdon, industria e muzikës me peshë të rëndë dhe sekseri i tij përballen me një treg sfidues. Nëse kjo pronë do të rifitojë lavdinë e saj të mëparshme apo do të vazhdojë të mbetet në treg, mbetet për t’u parë, por tani për tani, ridizajnimi ambicioz i Kanye West duket të jetë më shumë një pengesë sesa një pikë shitjeje.