Tech

Keq na vjen t’ju themi por Instagram dhe Facebook së shpejti mund të bëhen me pagesë!

Së fundmi Meta po konsideron një version me pagesë të Instagram-it dhe Facebook-ut që do të lançohet në Bashkimin Evropian. Versioni me pagesë i Instagram dhe Facebook nuk do të jetë i detyrueshëm, por opsional. Do të jetë një opsion për të zgjedhur përdorimin e rrjeteve sociale pa parë reklama në Feed. Përdoruesit nuk do të kenë reklama që bazohen në profilizimin dhe që i bëjnë të fitojnë rrjetet sociale dhe kompanitë që u drejtohen atyre për të arritur audiencën.

Zgjedhja e Meta-s do të ishte një përgjigje ndaj politikave evropiane që synojnë të kufizojnë mbledhjen e të dhënave në Evropë, sipas ligjeve të privatësisë. Me abonimin, rrjetet sociale do të kishin ende të ardhura. Tashmë në vitin 2018, një rregullore për mbrojtjen e të dhënave ka hyrë në fuqi në Evropë. Meta për shkeljen e tij duhej të paguajë gjobat një 265 milionë euro, një 225 milionë dhe një 17 milionë.

Ajo apeloi për gjobën për transferimin e të dhënave të qytetarëve evropianë në Shtetet e Bashkuara. Që nga korriku i kaluar, Meta nuk mund të kryqëzojë të dhënat e mbledhura përmes platformave të ndryshme si WhatsApp, Instagram dhe Facebook. Për ta bërë këtë, ju duhet pëlqimi i vetë përdoruesit. Ndërkaq, nuk ka asnjë informacion mbi një njoftim zyrtar për koston e abonimit të mundshëm. Nuk ka pasur asnjë koment nga kompania e Mark Zuckerberg.