Aktualitet

Mblidhet sërish Komisionin Hetimor i TIMS, debate mes Salianjit dhe Gogut: Nuk mund të luajmë kungulleshka! Është vërtetuar se ka ndërhyrje në sistem!

Është mbledhur ditën e sotme Komisioni Hetimor për sistemin TIMS. Sikundër edhe në seancën e kaluar, mbledhja ka nisur me debate.

Kreu i Komisionit Ervin Salianji tha se është e vërtetuar se ka ndërhyrje në sistemin TIMS dhe sipas tij, kolegët socialistë nuk të ndryshojnë mendim për të zhbërë vendimmarrjen e mbledhjes së kaluar.

“Tani është e vërtetuar që ka ndërhyrje në sistemin TIMS, ai sistem përmban të dhëna sensitive, skeda kriminale, të dhëna biometrike, të dhëna policore dhe ndërhyn në privatësinë e qytetarëve të Shqipërisë, por edhe qytetarëve të huaj që kanë hyrë në Shqipëri.

Ne nuk mund të luajmë kungulleshka ku kolegë të mazhorancës vijnë dhe thonë unë kam ndryshuar qëndrim nga qëndrimi i mëparshëm. Nuk mund të zhbëhet vendimmarrja e mbledhjes së kaluar.

Qartësisht është hedhur në votim, kërkesa për informacion që kanë përgatitur ekspertet janë hedhur në votim.

Unë mendoj që kemi detyrimin kushtetues që të jemi në krah të të gjithë institucioneve që zbatojnë ligjin dhe jo të bëhemi barrikadë për të mbrojtur persona me precedent penale, të pretenduar. Por ne nuk mund të bëjmë hetime nëse nuk kemi informacione. Nuk mund të bëjmë hetim parlamentar nëse kolege për arsye politike kërkojnë të bllokojnë punën për kërkesa për informacion.

Ky komision ka pasur një vendimmarrje që është e dokumentuar dhe nga kamerat dhe votimi ka qenë me vullnet edhe të anëtarëve socialiste. 6 kanë qenë kundër dhe 7 pro kërkesave për informacion të paraqitur nga dy ekspertë të këtij komisioni që i kemi miratuar bashkërisht”, tha ai.

Ky reagim erdhi pasi socialisti Toni Gogu tha se grupi i tyre në këtë komision vlerëson që në rendin e ditës konsiderohet vazhdimi i mbledhjes së kaluar.

“Grupi i ynë në këtë komision vlerëson që në rendin e ditës konsiderohet vazhdimi i mbledhjes së kaluar. Mungon miratimi i procesverbalit. Seanca që nisëm të premte nuk ka përfunduar dhe në këtë kuptim do të donim që të shqyrtohet kërkesa jonë që kemi bërë në atë pjesë të mbledhjes ku kërkuam riformuluam e pikës së dytë të rendit të ditës që ishte paraqitje e kërkesave nga ekspertet dhe jo miratimi i saj. Sepse ligji pavarësisht dëshirave tona thotë qartë që ekspertet paraqesin kërkesat e tyre. Meqë ekspertët atë ditë morën detyrën ne duhet ti linim kohë”, u shpreh ai.