Health & Beauty

Mënyra më e thjeshtë për të hequr qafe gungën ‘e shëmtuar’ të qafës!

Askush nuk do të ketë gunga në qafë. Por shumë prej tyre tani janë në rrezik të zhvillimit të gjendjes së dhimbshme, e quajtur gjithashtu ‘qafë teknologjike’, sepse ne kalojmë shumicën e kohës duke e përkulur qafën në telefon. Kjo bën që qafa të humbasë kthesën e saj natyrale dhe të duket e strukur.

Më parë, gjendja shihej zakonisht te dentistët që përkuleshin mbi pacientët, por tani po materializohet në brezat e rinj që u rritën me telefona inteligjentë, tabletë dhe pajisje të tjera teknologjike. Një osteopat i mirë, Brendon Talbot nga Kanadaja, ka treguar se si të hiqni një gungë nga qafa dhe të përmirësoni qëndrimin tuaj me një lëvizje të thjeshtë.

Ai demonstroi ushtrimin e lehtë që shtrin muskujt në pjesën e pasme të qafës në videon e shpërndarë në TikTok. Filloni duke e mbështjellë mjekrën sa më shumë që të mundeni dhe shtypni butësisht mbrapa dhe poshtë, më pas përdorni dorën tjetër për të rrotulluar kokën poshtë.

Duhet të ndjeni shtrirjen në pjesën e pasme të qafës, shpjegoi ai. Ai vuri në dukje se bërja e një ushtrimi nuk do të ndryshojë qëndrimin tuaj, por bërja e lëvizjeve çdo ditë mund të ndihmojë në përmirësimin e tij me kalimin e kohës. Mund të ndihmojë gjithashtu në lehtësimin e dhimbjeve të kokës, migrenës, dhimbjes së qafës dhe dhimbjes së shpinës, tha ai.

Përdoruesit e mediave sociale u mblodhën në seksionin e komenteve për të falënderuar Brendon për këshillat e tij. Kjo nuk është hera e parë që Brandon ofron disa këshilla praktike për shëndetin. Më parë, eksperti paralajmëroi se kryqëzimi i këmbëve kur uleni mund të jetë i keq për venat tuaja. Ai tha:

I gjithë gjaku nga gjymtyrët e poshtme derdhet në venën femorale e cila udhëton poshtë ligamentit inguinal (zona e ijeve).

Mjekët kanë sugjeruar më parë se kryqëzimi i këmbëve rrit pak presionin e gjakut. Ndërsa venat me variçe janë një tjetër arsye pse njerëzve u thuhet të mos kryqëzojnë këmbët, pasi veprimi thuhet se prish lëvizjen e gjakut në zemër.